Sander på 35 kilo tok kveite på 33 kilo

Ni år gamle Sander fra Namsos fikk en fisketur han sent vil glemme. Ruggen som bet på var nesten like stor som gutten selv.

Sander på ni år fikk kjempekveite

Sander og pappa jobbet i en time og tjue minutter for å få den 33 kilo tunge fisken om bord i båten.

Foto: Vilhelm Skilhagen

Sander Hagen fisker vanligvis sei, torsk og makrell, mens det er pappa Jon Anders som prøver seg på storkveita. Slik gikk det ikke på søndag.

– Guttungen var usedvanlig ivrig med å komme i gang på denne turen, derfor lånte han min stang mens jeg rigget opp hans. Han slapp snøre til bunns på rundt 45 meter og hadde ikke sveivet opp mer enn et par meter før det ble fullstendig bråstopp. Her var det utvilsomt bra ting på gang, sier Jon Anders Hagen til nettsiden Hooked.

En lang kamp

Tatt på stang

Sander Hagen (9 år) er fast bestemt på å fiske etter nye rekordfisker. Kveita på 33 kilo er den største han har fått på kroken hittil.

Foto: Vilhelm Skilhagen

Sander og pappa er ivrige sportsfiskere. Jon Anders forteller at Sander har tatt torsk på ti kilo før, men at Sander forståelig nok var ekstra ivrig da han kjente drakraften til den enorme kveita.

– Kveita er den sterkeste fisken vi kan få i havet utenfor Namsos. Det er ikke lett å holde denne fisken på stang for en niåring, men han «kjørte» den lenge før jeg hjalp til, sier Hagen til NRK.

Kampen varte i en time og tjue minutter.

– Kveita er kjent for å gå både fort og langt, og da den begynte å dra i vei måtte Sander ha litt pappahjelp. Da den endelig kom til båtripa fikk han holde fiskestangen, for det var jo han som først fikk den på kroken, sier Hagen.

Innehar familierekorden

Nå ligger storkveita delt opp i flere frysere i Namsos, for den var så stor at Jon Anders mener de hadde blitt lei av kveite hvis de skulle spist alt selv. Det ble om lag 20 fileter av Sanders rekordkveite.

Da Sander hadde fått kveita opp i båten snudde han seg mot pappa Jon Anders og gjorde det helt klart, at nå var det han som hadde tatt den største fisken i familien.

– Han ble litt hoverende, men det er han vel unt, sier pappaen.

VIDEO: Snøret går i høy hastighet når den 33 kilo tunge kveita biter på kroken.