300-kilos sel bet på kroken

Wictor Wahlberg skulle fiske kveite, men da han og kameratene skulle dra i land snøret var det noe annet som møtte dem. Et pelskledd hode på størrelse med et hestehode kikket på dem fra sjøoverflaten.

Wictor Wahlberg skulle fiske kveite, men da han og kameratene skulle dra i land snøret var det noe annet som møtte dem. Et pelskledd hode på størrelse med et hestehode kikket på dem fra sjøoverflaten.

STORT DYR: Denne selen bet på kroken til Wictor Wahlberg og kameratene. Dyret veide anslagsvis 300 til 350 kilo. Video:Geir Hegge. Foto: Wictor Wahlberg.

Wictor Wahlberg hadde lagt ut agn for å fiske kveite, men da han og to andre reiste ut med båten på tirsdag for å ta inn snøret skjønte de straks at det var noe på ferde.

– Vi prøvde å dra i snøret, og merket at vi fikk en del motstand. Da vi så selen tenkte vi «hva skal vi gjøre nå?», sier Wahlberg.

Hode som et hestehode

Resultatet var at de ringte politiet som igjen tilkalte viltpatruljen. I tillegg ser det ut til at politiet var i det humoristiske hjørnet da de la ut en twitter-melding om hendelsen.

Laster Twitter-innhold

– Selen hadde et hode på størrelse med et hestehode, og det ble anslått at den veide mellom 300 og 350 kilo. Vi endte med å knyte snøret til et sete i båten og kjørte til land, forteller fiskeren.

Han sier at selen gjorde en del motstand under båtturen, men at det ikke var mye de kunne gjøre for å hjelpe den løs.

– Da vi kom til land så vi at kroken satt veldig godt fast, så viltpatruljen bestemte seg for å avlive den.

Selen som bet på kroken til Wictor Wahlberg

SATT GODT FAST: Fiskerne knyttet snøret til et sete i båten og kjørte til land. Kroken satt godt fast i selen, og viltpatruljen bestemte at den skulle avlives.

Foto: Wictor Wahlberg (privat)

Grillmat og havørn-fôr

Nå har Wahlberg skjært ut indre- og ytrefilet av selen, og tenker å tilberede det på grillen. Resten av selkjøttet har de hengt ut for at havørnene i området skal få spise det.

– Det blir artig å grille selkjøtt, det har jeg aldri gjort før. Men jeg har smakt selkjøtt en gang på Island, så dette blir spennende, sier Wahlberg.

Selv om det ikke ble noen kveite på fiskeren i dag, er han i full gang med å fiske torsk når NRK ringer.

– Det er ikke noe vintertorsk, men den er god til å spise med en gang. Mye makrell er det også her, forteller den aktive fiskeren.