Masseoppsigelse på Håg

30 ansatte ved kontormøbelprodusenten Håg i Røros mister jobben.

Håg, Røros
Foto: Johanne Stensaas

Finanskrisen rammer den tjue år gamle bedriften hardt:

– Markedssituasjonen er dramatisk endret gjennom 2009. Finanskrisen har påvirket vår bransje ganske kraftig. Det er jevnt over en nedgang i alle markedene våre, sier konsernsjef Lars Ivar Røiri.

Markedet har sviktet både i Skandinavia og i Europa for øvrig. Det er særlig ordrer fra Sverige som har gått kraftig ned, men også fra Tyskland og England har ordretilgangen endret seg betydelig.

En femtedel må gå

Nå må hovedtillitsvalgt Ivar Dahlen og de andre ansatte i Håg på Røros konsentrere seg om en ryddig avskjed for en femtedel av arbeidsstokken.

– Vi har indiviuelle drøftinger med den enkelte som står i fare for å bli oppsagt, og så blir det oppsigelser når denne prosessen er ferdig, sier Dahlen.

– Kommunen må ha ekstra fokus

Ordføreren i Røros, Hans Vintervoll sier oppsigelsene ved HÅG fører til at kommunen må ha ekstra fokus på arbeidsmarkedet framover. Så langt har ledigheten vært lav på Røros. Men når HÅG nå sier opp 30 ansatte vil dette bety ei dobling av antallet arbeidsledige i kommunen.

– Vi må legge til rette slik at industrien som er her trives, og vi må legge til rette for grundere, sier Vintervoll.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.