NRK Meny
Normal

29-åring nekter straffskyld etter barnedødsfall

Mannen som er siktet etter barnedødsfallet i Vanvikan nekter for at han har gjort noe straffbart, skriver VG.

Gutt død Vanvikan

Store politiressurser er satt inn i etterforskninga etter at en ett år gammel gutt ble funnet død i Vanvikan i Nord-Trøndelag. I natt gjorde Kripos undersøkelser på åstedet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Barnedødsfall Vanvikan

Etterforskere har jobbet mange timer inne i huset for å sikre spor.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
Pressekonferanse politiet i Nord-Trøndelag

Barnets far er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, fortalte politiet på en pressekonferanse i Steinkjer onsdag ettermiddag.

Foto: Johannes Børstad / NRK

– Klienten min sier han ikke har begått noen straffbar handling, opplyser forsvarer Trond Peder Nilsen til VG.

Onsdag ble en 29 år gammel far pågrepet og siktet etter at hans ett år gamle sønn ble funnet død i hjemmet deres i Vanvikan i Leksvik i Nord-Trøndelag.

Det var en lege som varslet politiet om dødsfallet, som etterforskes som mistenkelig.

– Snakk om vold mot forsvarsløst barn

Den lille bygda med rundt 750 innbyggere er rystet over det som har skjedd.

Politiet mener det har blitt utøvd vold mot den lille gutten.

– Mannen er siktet etter straffelovens § 229 for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Det har bakgrunn i at det er snakk om vold mot et forsvarsløst barn, fortalte politiadvokat Silje Valstad kort tid etter pågripelsen.

I går bekreftet politiet at barnevernet var på besøk hos familien dagen før barnet døde.

Besøket vil bli svært viktig for etterforskninga, opplyser politiet til NRK.

– Det vil bli en viktig del å få brakt på det rene hva undersøkelsene gikk ut på og ikke minst om hva man konkluderte med, for å se om det er noen sammenheng, sier Snorre Haugdahl, som er politistasjonssjef i Steinkjer.

Moren til barnet har status som vitne, og ifølge 29-åringens forsvarer skal mannen ha forklart at barnet var dødt da moren kom inn på barnerommet.

– Klienten min er sliten og naturlig nok berørt av situasjonen. Han synes det som har skjedd er forferdelig, sier forsvarer Nilsen til VG.

Kripos kom til Vanvikan i natt

Store politiressurser ble i går satt inn for å hjelpe til i etterforskninga.

– Politiets undersøkelser i boligen i Leksvik vil forhåpentligvis avklare om det ble brukt noe redskap for å påføre barnet skadene, sa politistasjonssjef Haugdahl til NRK i går.

Det er begjært obduksjon av barnet, og i natt kom Kripos med to kriminalteknikere og en taktiker for å gjøre undersøkelser på åstedet.

Det har vært kraftig vind og uvær i Trøndelag i natt, og adressa.no skriver at det har vært flere strømbrudd i Vanvikan, noe som har ført til at etterforskerne av og til måtte jobbe i lyset fra lommelykter.