25 konfirmanter ble syke

Nesten halvparten av ungdommene på en konfimasjonsleir i Oppdal kan ha fått svineinfluensa. To skal være sendt til legevakta.

En lege har i dag vært på stedet og sjekka tilstanden til de 80 deltakerne på leiren.

De 80 ungdommene og lederne fra Strindheim menighet i Trondheim har vært på et leir- og kurssenter i Oppdal siden onsdag. Fredag begynte de første å få feber, de kasta opp og hadde hodepine.

Ble isolert

- Etter hvert ble stadig flere syke og vi begynte å isolere de som fortsatt var friske for å unngå smitte. Flere av ungdommene som var syke ble også henta av foreldrene, sier husmor ved IMI Stølen på Oppdal, Ingebjørg Aalbu til NRK.

Artikkelen fortsetter under bildet

Imi Stølen

25 konfirmanter ble syke her ved leir- og kurssentret IMI Stølen på Oppdal.

Foto: Morten Andersen / NRK

Verken hun eller legen som har vært der tør fastslå at det er svineinfluensa ungdommene har fått, men symptomene tyder på at det kan være det. Alle deltakerne på leiren blir i dag henta av foreldrene.

De skulle egentlig deltatt på en Gudstjeneste i dag, men den er avlyst. Ingen av ungdommene skal ha blitt alvorlig syke under oppholdet.

Redde ungdommer

- Det har ikke vært spesielt god stemning her etter at sykdommene brøt ut og flere av ungdommene er litt redde, sier Aalbu.

Leir- og kurssentret i Oppdal er eid av Normisjon Trøndelag og er et populært sted å ha konfirmasjonsleir.