Hopp til innhold

Funnet etter nesten et døgn i fjellet

Mannen som har vært savnet siden onsdag formiddag, ble funnet av luftambulansen ikke langt fra Trollheimshytta på 1100 meter.

Savnet mann fløyet til St. Olavs hospital med helikopter.

Mannen ble først fløyet til Gjevilvasshytta, så videre til St. Olavs Hospital. Leteaksjonen har blitt administrert fra Gjevilvasshytta.

Tåke ved Gjevilvatnet

Leteaksjonen har foregått i et stort område ved Gjevilvatnet.

Foto: Henrik Sundgård / NRK Trøndelag

– Han ble funnet rundt klokka 0830, opplyser operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Randi Fagerholt, til NRK Trøndelag.

Mannen er undersøkt av helsepersonell, fløyet til Gjevilvasshytta og videre til St. Olavs Hospital for behandling.

– Han bare preg av å ha vært ute i terrenget ganske lenge, og var nedkjølt og litt medtatt. Den siste rapporten fra helsepersonell sier at han ikke har noen synlige skader, sier Fagerholt.

Hadde kontakt via sms

Mannen er hjemmehørende i Møre og Romsdal, og kontaktet selv politiet onsdag formiddag og ba om hjelp.

En større leteaksjon ble satt i gang, med mannskap både fra politiet, Røde Kors, Norske Redningshunder og tre ulike helikoptre.

Mannen hadde kontakt med politiet onsdag ettermiddag via sms, men i en tolv timers periode kom det ingen livstegn fra ham. Ca klokka 0730 torsdag morgen sendte han igjen en sms, noe som ga optimisme til letemannskapene.

Ifølge Adresseavisen sto det i sms'en at mannen hadde kviknet til, var på vei mot Trollheimshytta og gikk i en dal med to store vann.

Ble funnet nord for leteområdet

Her ble han kort tid senere funnet av luftambulansen.

Leteaksjonen konsentrerte seg om området mellom Kamtjønnin og Gjevilvatnet, men mannen ble altså funnet nord for dette området, på vei mot Trollheimshytta i Surnadal.

Natt til torsdag deltok omlag 50 personer i leteaksjonen, og torsdag morgen var både luftambulansen med på letinga, samt at to SeaKing redningshelikoptre var på tur for å bistå.

– Vi hadde også tilkalt politihelikopter fra Østlandet, det var på vei til Gjevilvasshytta da vi fant mannen, sier operasjonsleder Fagerholt.

Hun roser letemannskapene.

– Innsatsen til de frivillige har vært kjempeviktig. Jeg er imponert, og vil si tusen takk til alle som var med i leteaksjonen, sier Fagerholt.

Avstand mellom Trollheimshytta og Gjevilvasshytta

Mannen ble funnet på vei mot Trollheimshytta, som ligger i Surnadal.

Foto: Kartverket