NRK Meny

22-årig raner vil erklærer seg skyldig

Forsvareren til 22-åringen som ranet en bensinstasjon på Moholt i 2008, tror mannen vil erklære seg skyldig når saken starter i dag.

Ran Shell-stasjonen på Moholt

Shell-stasjonen på Molholt i Trondheim er blitt ranet flere ganger.

Foto: Tor Aage Hansen

Artikkelen er flere år gammel.

Det var 19. november 2008 at den da 20 år gamle mannen truet til seg 2000 kroner fra en bensinstasjon på Moholt i Trondheim. I dag møter han i Sør-Trøndelag tingrett.

Skyldig

Christian Wiig som forsvarer mannen, tror klienten vil innrømme ranet.

Christian Wiig

Christian Wiig forsvarer den nå 22 år gamle mannen.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

– Men jeg tror samtidig at han mener at det er et eller annet galt oppi hodet hans, og det forvirrer saken noe.

– Men han mener at det er han som stod bak?

– Dette skjedde 19. november i 2008, og allerede dagen etter tilstod han i avhør. Det er ingen andre enn han som har gjort det, så spørsmålet er om han hadde et såkalt subjektivt forsett – med andre ord om alt er bra med han, sier Wiig til NRK Trøndelag.

Grovt ran

Aktor Erik Lereim

Statsadvokat Erik Lereim beskriver Moholt-ranet som grovt.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

22-åringen brukte revolver under ranet, og ble tatt av politiet samme natt. Statsadvokat Erik Lereim beskriver forholdet som grovt.

- Fordi det er brukt skytevåpen, og fordi denne type ran viste seg, i alle fall for en periode, å være et problem i Trondheim.

Mange ran

Ranet på bensinstasjonen på Moholt i Trondheim var et av uvanlig mange det året, men Lereim vil ikke kalle det en ransbølge.

- Vi har vel ikke noe målt utvikling, men vi så en tetthet av ran i en periode. Dette ranet er også fra den perioden, men vi har ikke noe inntrykk av at det skal være noen sammenheng.Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.