22-årig raner vil erklærer seg skyldig

Forsvareren til 22-åringen som ranet en bensinstasjon på Moholt i 2008, tror mannen vil erklære seg skyldig når saken starter i dag.

Ran Shell-stasjonen på Moholt

Shell-stasjonen på Molholt i Trondheim er blitt ranet flere ganger.

Foto: Tor Aage Hansen

Det var 19. november 2008 at den da 20 år gamle mannen truet til seg 2000 kroner fra en bensinstasjon på Moholt i Trondheim. I dag møter han i Sør-Trøndelag tingrett.

Skyldig

Christian Wiig som forsvarer mannen, tror klienten vil innrømme ranet.

Christian Wiig

Christian Wiig forsvarer den nå 22 år gamle mannen.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

– Men jeg tror samtidig at han mener at det er et eller annet galt oppi hodet hans, og det forvirrer saken noe.

– Men han mener at det er han som stod bak?

– Dette skjedde 19. november i 2008, og allerede dagen etter tilstod han i avhør. Det er ingen andre enn han som har gjort det, så spørsmålet er om han hadde et såkalt subjektivt forsett – med andre ord om alt er bra med han, sier Wiig til NRK Trøndelag.

Grovt ran

Aktor Erik Lereim

Statsadvokat Erik Lereim beskriver Moholt-ranet som grovt.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

22-åringen brukte revolver under ranet, og ble tatt av politiet samme natt. Statsadvokat Erik Lereim beskriver forholdet som grovt.

- Fordi det er brukt skytevåpen, og fordi denne type ran viste seg, i alle fall for en periode, å være et problem i Trondheim.

Mange ran

Ranet på bensinstasjonen på Moholt i Trondheim var et av uvanlig mange det året, men Lereim vil ikke kalle det en ransbølge.

- Vi har vel ikke noe målt utvikling, men vi så en tetthet av ran i en periode. Dette ranet er også fra den perioden, men vi har ikke noe inntrykk av at det skal være noen sammenheng.Siste fra Trøndelag

Ukas første Midtnytt med Alf Skille

Ukas første Midtnytt med Alf Skille