219 er fortsatt uten strøm

219 av Trønderenergis kunder på Hitra og i Osen er fortsatt uten strøm mandag formiddag etter uværet som har herjet på kysten i helga. Enkelte har nå vært uten strøm siden lørdag.

Strømstans

Både på Hitra og i Osen er folk uten strøm mandag morgen.

Foto: Trønderenergi

127 av strømkundene bor på Hitra, mens 92 av kundene bor i Sætervika i Osen.

– På Hitra er det først og fremst lynnedslag som har ført til utfallet. Vi har nå åtte trafostasjoner ute av drift, forteller Tore Tuttudal i Trønderenergi. De fleste trafoene har falt ut i dag, men noen falt ut allerede lørdag kveld og natt til søndag, sier han.

Det er først og fremst i Kvenværområdet sør på øya og dessuten i Fillan-Dolmøya-området folk mistet strømmen på Hitra. I alt var rundt 350 strømløse i kommunen søndag ettermiddag, opplyser Wuttudal.

Flere arbeidslag ute

– Vi har 5–6 arbeidslag ute, men de har delvis måttet ta pause på grunn av mye lynaktivitet, sier han. Wuttudal kan ikke si sikkert når strømmen er tilbake igjen, også fordi en må vente på deler.

Også i Osen kommune er mange uten strøm – i 17-tida var det 345 abonnenter som ikke hadde strøm.

– Dette gjelder først og fremst rundt Sætervika og Skjervøya, men også andre steder. Vi er ikke sikker på årsakene til utfallet i Osen, men har et arbeidslag som nå søker etter feilen, seier Wuttudal. Det var rundt klokka 14.30 strømmen falt ut i der.

Blåser kraftig

Det blåser kraftig flere steder på kysten søndag. Ifølge Adresseavisen har det vært vindkast opp i orkan styrke. Høyest vindstyrke registrerte Sula, med 38,6 meter i sekundet mellom klokka 11 og 12 i dag, skriver avisa.

På dette kartet på Trønderenergi sine sider kan du ser hvor det er strømutfall til enhver tid.