NRK Meny
Normal

2000 trøndere viste støtte til flyktningene

Tusenvis av trøndere tok turen til Torvet i Trondheim fredag kveld, for å vise solidaritet med mennesker på flukt i verden.

Stor markering på Torvet

Arrangørene håper markeringen kan være et startskudd for det videre arbeidet med å hjelpe flyktningene som kommer til Norge.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Det er Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom Nidaros, som har tatt initiativ til markeringen, med Siril Wigen Monteiro i spissen (25).

– Sammen skal vi gi klar beskjed om at vi bryr oss om flyktningkrisen, og at vi skal ta vare på de som kommer, og de som allerede er her, sier hun til NRK.

Planlegging av markeringen startet for kun en og en halv uke siden.

– Vi har kanskje hatt litt vel kort tid, men vi har prøvd å gjøre det så bra som mulig, sier hun.

Les også: Engasjementet for flyktningkrisen har tatt helt av i Trøndelag

Enormt engasjement

Mange hadde møtt frem

Mange hadde møtt frem for å vise solidaritet med flyktningene.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

De siste ukene har engasjementet rundt flyktningkrisen vokst seg større og større i Norge. Bildene av lille Aylan (3) som ligger død på stranden satte følelsen i sving hos mange nordmenn.

Folk har startet sine egne innsamlingsaksjoner, og frivillige har dratt nedover til Hellas for å hjelpe flyktningene som kommer i land med gummibåter.

Monteiro håper markeringen kan være et startskudd for det videre arbeidet med å hjelpe flyktningene som kommer til Norge.

Trønderne stilte opp

Ifølge arrangørene var det rundt 2000 mennesker som hadde møtt frem for å vise sin støtte.

Ved siden av kveldens musikalske innslag og appeller, har det vært innsamling til Norsk Folkehjelps arbeid for mennesker på flukt.

Monteiro håper kveldens oppmøte sender et signal til norske myndigheter, om at Norge må bidra mer for flyktningsituasjonen.

Les også: Selger bil og ferie for å hjelpe flyktninger

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.