Normal

2 millioner til Persaunet

Kortidssykehjemmet på Persaunet i Trondheim får to millioner kroner til seks nye pleierstillinger.

Eldresenter
Foto: Paal Audestad/Aftenposten / Scanpix

Det ble klart etter at det rød-grønne flertallet i Trondheim kommune i går kveld møtte pårørendegruppa ved Persaunet.

Ordfører Rita Ottervik sier at de tok deres klager på forholda ved sykehjemmet på alvor.

- For oss var det om var det om å gjøre å møte dem raskt og ta tak i problemene. Allerede på tirsdag skal vi sørge for at vi får bevilget penger til et sykehjem som er tungdrevet og derfor trenger litt ekstra ressurser, sier Rita Ottervik til NRK Trøndelag. 

 

 

 

Pårørendegruppa ved Persaunet sykehjem
Foto: Ellinor Hansen / NRK

- Horrible forholdEn avdeling av sykehjemmet som egentlig var stengt, ble åpnet igjen tidligere i vår, fordi kommunen trengte mer plass til hjelpetrengende eldre. De pårørende reagerte på dårlige forhold med mangel på omsorg, og krevde at kommunen tok affære. Lovnadene som kom i går har ikke beroliget Linda Hals, som er en av de pårørende.

-Vi hadde ønske om å gjøre noe kortsiktig, spesielt på Persaunet som er noe av de verste eksemplene på eldreomsorg som Trondheim kan vise frem. I tillegg ønsker vi langsiktige tiltak som kan bedre situasjonen på alle sykehjem i Trondheim. Det er ikke bare Persaunet det gjelder. Jeg har fått henvendelser fra mange pårørende som forteller om horible forhold innenfor omsorgsarbeid i kommunen, sier Hals.

20 nye plasser


Men i tillegg til å øke arbeidskraften ved Persaunet, lovte politikerne 20 nye sykehjemsplasser i kommunen. Hals og resten av pårørendegruppa tror ikke at det vil gjøre noen stor forskjell med de nye sykehjemsplassene som ble lovt, eller at alt blir bedre når nye Øya Helsehus står klart om et år.

- Eldrebølgen er jo på vei, 20 nye plasser på Persaunet, de 80 plassene på Øya holder ikke. Det er 96 pasienter på Persaunet, så her er en manko, sier Linda Hals.