NRK Meny
Normal

2 ganger Fredrikstad i Trondheim

Byåsen Håndball håper folk benytter seg av muligheten til å se Fredrikstad bli gruset to ganger i Trondheim.

LHKs Heidi Løke i duell med Byåsens Mari Kristine Søbstad Molid

Håndballjentene i Byåsen møter Fredrikstad i NM få timer før RBK har avspark mot fotballaget fra plankebyen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

I kveld spiller Byåsen kvartfinale mot Fredrikstad i håndball-NM, og bare få timer etter starten av den kampen skal Rosenborg møte fotballaget fra plankebyen i eliteserien på Lerkendal.

– Vorspielet skjer på Nidarø. Det kan være en fin opptakt å ha med seg seieren fra oss for dem som skal på Lerkendal senere, lokker Torbjørn Balstad, som er daglig leder i Byåsen.

Vil teste spillere

Klubben har allerede slått Fredrikstad med overbevisende resultat tidligere denne sesongen, og troen på seier er derfor stor i Byåsen-leiren.

– På papiret er vi et bedre lag enn dem, men vi tar kampen på alvor, sier Balstad.

Trener Valery Putans har allerede varslet at en del spillere som ikke har fått mye spilletid hittil i år vil få prøve seg i kveld.

– Det blir en fin mulighet for mange til å vise seg fram. Jeg regner med at vi topper fra starten av, og så vil nok Valery se an kampen litt, sier den daglige lederen.

– Skal ikke spare krefter

Kvartfinalen blir klubbens siste test før helgas viktige mesterligamøte mot Buducnost.

Så langt har Byåsen én seier i den gjeve turneringa, og poeng mot et av mesterligaens beste lag kan bety mye for håpet om å gå videre.

Men selv om de har et tøft kampprogram fremover sier Balstad at de ikke har noen planer om å spare krefter i NM i kveld.

– NM er gulrota hvert år, og vi er trent for dette. I dag må vi være skjerpet fra start og gjøre jobben vår. Får vi til det, så skal vi slå Fredrikstad. Og etter det skal vi tenke på Buducnost og mesterligaen til lørdag.

Byåsens kamp starter klokka 17.30 i Trondheim Spektrum, mens RBK har avspark på Lerkendal klokka 19.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.