Hopp til innhold

19 ungdommer anmeldt etter bråk

Politiet har avslutta etterforskningen av de unge som var til stede på en fest på Hestsjøen på Heimdal 27. juni. Det endte med en drøss av anmeldelser.

Politiet møtt av sinte ungdommer på Hestsjøen på Heimdal

Politiet ble møtt av sinte ungdommer som var samla til fest ved Hestsjøen.

Foto: Politiet

19 ungdommer i alderen 14–16 år er anmeldt etter at festdeltakerne skal ha vært aggressive mot politiet. Én av dem er anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann.

– Ungdommene blir vurdert på lik linje som andre mennesker i samfunnet. De har begått et lovbrudd og blir anmeldt for det, sier politiadvokat Åsta Elden.

Det var ungdommer fra hele Trondheim som var til stede ved Hestsjøen denne juninatta. Politiet kom til stedet for å sjekke at alle hadde det bra. Ved det store vannet, som ligger et godt stykke fra folk, var det samla mange mindreårige. Flere var overstadig berusa, og politiet ønska å oppløse festen. Det ble ikke tatt godt imot.

Politiet avsluttet festen på Hestsjøen. De ble møtt med sjikane, trusler om vold og truende atferd, og flere nektet å etterfølge de påbud som ble gitt.

Det ble bråk da politiet ville avslutte festen.

Foto: Politiet

Kloring av en arm

Politiet ble møtt med sjikane, trusler om vold og truende atferd. Flere nekta å følge de påbudene som ble gitt. Det hele endte med at 19 ungdommer ble anmeldt av politiet.

En av disse ble anmeldt for vold mot en offentlig tjenestemann.

– Det er snakk om kloring av en arm, sier Elden.

Politiet har avhørt alle ungdommene som ble anmeldt. I tillegg har de snakka med foreldrene. Saken er nå sendt til påtaleansvarlig.

– Flere ungdommer har erkjent de faktiske forhold og gitt uttrykk for at de ikke burde oppført seg slik de gjorde. Andre har ikke erkjent straffskyld for å ha begått lovbrudd under hendelsen, opplyste Åsta Elden i en pressemelding.

Ungdommer spyttet og kastet snus og tyggis på politibil på Hestsjøen på Heimdal.

Ungdommer skal ha spyttet og kasta snus og tyggegummi på politibilen ved Hestsjøen.

Foto: Politiet

Konfliktrådet involvert

Politiet har vært i dialog med Konfliktrådet om hendelsen ved Hestsjøen.

– Konfliktrådsbehandling er generelt sett en aktuell reaksjon i saker som gjelder ungdom under 18 år og i tilfeller hvor dialog i form av møter med politiet kan ha en forebyggende og gjenopprettende effekt, sier Åsta Elden.

Ungdommene må selv ønske å møte i konfliktråd og det er flere forskjellige lovbrudd som skjedde på Hestsjøen.

Politiet har lang og god erfaring med å oppløse fester på en fredelig måte, og ser alvorlig på hendelsen ved Hestsjøen.

– De må vurderes ut ifra det de er anmeldt for, og her er det forskjellig lovbrudd som har skjedd, sier politiadvokaten.

Politiet påpeker at de ønsker et godt forhold til ungdommene, men at det er viktig å oppnå en bedre dialog.

– Vårt mål med det her er ikke bare det å anmelde et lovbrudd. Det er viktig å oppnå en bedre dialog med ungdommen. Vi ønsker å unngå slike situasjoner senere og at ungdommene har et godt forhold til oss og vi til dem sier politiadvokat Åsta Elden.

Aldri vært borti lignende

Tom Inge Bekkadal er miljøterapeut for uteseksjonen i Trondheim kommune.

Han kan ikke huske å ha vært borti lignende hendelser som den på Hestsjøen i juni.

– Det er en veldig uvanlig hendelse, vi har tett samarbeid med politiet og de sier det samme.

Bekkadal har pratet med flere av ungdommene som var på Hestsjøen den kvelden.

– De fleste angrer på det de gjorde, og forstår at deres oppførsel ikke var bra. Det er tilbakemeldingene vi har fått fra ungdommene i etterkant, sier Bekkadal.