NRK Meny
Normal

17-åring siktet for grov kroppskrenkelse etter voldsvideo

Videoen som ble spredt i sosiale medier viser at 17-åringen sparker og tramper på hodet til en 18 år gammel mann.

Marit Stigen, lensmann, Stjørdal

Lensmann i Stjørdal, Marit Helene Stigen, er synes utviklingen i ungdomsmiljøet er bekymringsfullt.

Foto: Eivind Aabakken

Voldsepisoden skjedde i Stjørdal, i nærheten av militærporten ved Værnes Garnison 1. februar.

– Filmen viser gjerningspersonen og fornærmede, men vi tror at flere har vært til stede, sier lensmann i Stjørdal, Marit Helene Stigen.

Den fornærmede 18-åringen fikk brudd i nesen og kraftig hjernerystelse etter hendelsen.

Det var Stjørdalens Blad som først omtalte saken.

Liker ikke utviklingen

Politiet i Stjørdal har foretatt flere avhør, og forteller til NRK at etterforskningen er så godt som ferdig. 17-åringen som står bak volden er nå siktet for grov kroppskrenkelse. Strafferammen er fengsel inntil seks år.

Les også: Dømt til fengsel for å ha banket opp medelev

NRK har ikke fått tilgang til videoen som nå er blitt fjernet fra nettet, men ifølge Stjørdalens Blad blir det også fremsatt drapstrusler i videoen. Den 17 år gamle gutten skal ha sagt følgende: «hvis du tyster til purken, så kommer jeg og dreper deg».

– Vi liker ikke utviklingen, vi har sett flere hendelser hvor voldsepisoder filmes og spres, både på Stjørdal og i Malvik. De som filmer tenker ikke på at også dette er straffbart, selve medvirkningen. I tillegg er det en stor tilleggsbelastning for offeret at det deles i sosiale medier, sier Stigen og viser blant annet til hendelsen på Malvik, i starten av januar.

Har satt ned ekstra bemanning

Lennsmanskontoret i Stjørdal har nå satt ned øremerkede ressurser rundt ungdomsmiljøet i Stjørdal.

– Dette er veldig bekymringsfullt og derfor jobber vi tett med kommunen og andre samarbeidsaktører, for å få snudd denne negative trengen. Dette er en ungdomskjerne som er kjent fra politiet fra før, og fra vårt perspektiv trengs det individuell oppfølgning, sier Stigen.

Fryktkultur i ungdomsmiljøet

Årsaken til hendelsen skal ifølge politiet være uoverensstemmelser, og politiet mener hendelsen var planlagt på forhånd. Stigen forteller også at dette har skapt frykt i miljøet på Stjørdal.

– Det er jo en stor belastning for fornærmede, og i tillegg ser vi frykten det skaper. Vi jobber nå bredt i et forebyggende perspektiv, sier Stigen.