Normal

160.000 i minus for Høyre

Dårlig økonomi i Nord-Trøndelag Høyre gjør at de sier opp fylkessekretæren. Nå havner saken i Arbeidsretten.

Lars Myraune

Dårlig økonomi har tvunget Høyre og leder Lars Myraune til å si opp fylkessekretæren.

Foto: Grete Thobroe / NRK

Nord-Trøndelag Høyre har slitt med økonomien ei god stund. Fjoråret ble en tilnærmert økonomisk katastrofe med et underskudd på rundt 160.000 kroner. Det skjedde samtidig som partiet for første gang på mange år fikk en representant fra Nord-Trøndelag inn på Stortinget.

Valgkampen kostet

– Ja, du kan trygt si at valgkampen i fjor kostet mye, men samtidig kom vi tilbake på Stortinget, sier fylkesleder og stortingsrepresentant, Lars Myraune.

Men fylkesstyret måtte dermed stramme inn betydelig på pengebruken innenfor budsjettet på rundt en halv million kroner. En av konseskvensene ble at fylkessekretær Svein Hagen ble sagt opp.

– Hagen har jobbet for oss i halv stilling, men det hadde vi rett og slett ikke råd til lenger. Vi har snudd på hver en stein for å spare penger, og nå kan vi ikke lenger ha ansatte i fylkeslaget. De oppgavene som fylkessekretæren har utført, må vi i styret ta oss av, sier Myraune til NRK.

Til Arbeidsretten

Svein Hagen har vært ansatt som fylkessekretær i Nord-Trøndelag Høyre i ni år. Nå opphører arbeidsforholdet i slutten av januar.

Hagen er ikke enig i grunnlaget for oppsigelsen, og mener seg dårlig behandlet av partiet. Nå har han tatt saken inn for Arbeidsretten, men vil ikke kommentere saken ytterligere overfor NRK.

– Vi skjønner godt at Hagen ikke liker dette, og dette er leit, sier Myraune om at saken nå havner i rettsapparatet.

Tøff valgkamp

Lars Myraune innrømmer at det blir tøft å gå inn i neste års lokale valgkamp uten fylkessekretær.

– Det blir sikkert travelt for oss i styret, men vi er nødt til å gjenreise økonomien. I tillegg har Høyre sentralt lovet å hjelpe oss, sier Myraune.

Fylkeslederen forteller om en anstrengt økonomi på grunn av få betalende medlemmer i Nord-Trøndelag, og forholdsvis lave stemmetall som igjen har utløst lavere offentlig støtte.