16-åringen ble løslatt

16-åringen som ble arrestert på Storlien etter ei storstilt politijakt tirsdag kveld, er nå løslatt av svensk politi og overført til helsevesenet.

Politi i Meråker

Politiet satte inn store ressurser i jakten på 16-åringen tirsdag.

Foto: Terje Næss

Annar Sparby

Annar Sparby er etterforskningsleder i Stjørdal.

Foto: Politiet i Nord-Trøndelag

Politiet både i Norge og Sverige satte i gang en storstilt jakt på den 16 år gamle ungdommen fra Nord-Trøndelag som stjal en bil fra Storlien og bevæpnet seg med ei hagle tirsdag.

Haglgevær

Gutten stjal bilen i 12.30-tida, og var innom Meråker for å hente et haglgevær før han kjørte til Sverige igjen. Der ble han arrestert ved togstasjonen på Storlien i 22-tida.

– Det er en alvorlig sak når en person stikker av i en bil med et våpen, og vi ikke har kontroll på vedkommende, forteller etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor.

Politiet valgte blant annet å stenge grenseovergangen på Storlien i jakten på 16-åringen.

Kjent fra før

– Vi måtte sette i verk tiltak for at folk skulle føle seg mest mulig trygge, og vi ville få tak i han så raskt som mulig. Derfor ble grensa stengt, forklarer Sparby.

16-åringen er kjent for politiet fra før, og han skal ha vært involvert i mindre alvorlige straffesaker tidligere.

– Nå er det svensk politi som etterforsker saken i og med at han ble arrestert på Storlien, men vi vil også gjøre våre undersøkelser for å finne ut hvordan han fikk tak i haglgeværet i Meråker, sier Annar Sparby til NRK.