NRK Meny

Uklart når bilistene må begynne å betale

I løpet av mars må du som bilist betale deg gjennom 14 nye bompunkter i Trondheim. Det håper i hvert fall prosjektleder i Miljøpakken, Henning Lervåg.

Bomringen Oslo

Miljøpakken i Trondheim finansieres i stor grad av bompenger.

Foto: NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Miljøpakken i Trondheim regner med at alle tekniske installasjoner til de 14 nye bompunktene er på plass 1. mars. Men akkurat når du må begynne å betale er opp til byråkratene i Vegdirektoratet.

LES: Her blir det dyrt å kjøre for vogntog

Venter på vedtak

– Det er direktoratet som skal fatte et formelt vedtak om takster, rabatter og alt som er knyttet til dette, sier prosjektleder i Miljøpakken, Henning Lervåg.

Han sier de er avhengige av vedtaket før de kan komme videre og programmere systemet.

– Så uten at byråkratiet fungerer, blir det ingen bompunkter?

– Det kommer bompunkter, forsikrer Lervåg, og sier han håper det vil skje så raskt som mulig.

LES: Ønsker bombrikken integrert i skilt

Elgesetergate

Når ny bomstasjon åpner i mars vil det koste 40 kroner i rushtida for vogntog som vil kjøre Elgesetergate inn til Trondheim sentrum.

Foto: Morten Karlsen / NRK

Bompenger finansierer Miljøpakken

Miljøpakken er et samarbeid mellom Trondheim kommune, Statens Vegvesen og Sør-Trøndelag fylkeskommune, og skal gi bedre hovedvegnett, kollektivtilbud og bedre forholdene for de som går og sykler.

Miljøpakkens trinn to ble vedtatt i bystyret og i fylkestinget i april 2012. Målet er å få gjennomført flest mulig av prosjektene så raskt som mulig.

E6 Tonstad-Jaktøyen skal stå ferdig i 2019, mens ny Sluppen bru og tilhørende kollektivknutepunkt skal være fullført i 2018. Arbeidet med miljøgate i Elgeseter gate skal etter planen være ferdig i 2017. Byåstunnelen er plassert mot slutten av pakken, og planlegges åpnet i 2024.

Av en total ramme på nesten 10 milliarder kroner skal 6,8 milliarder dekkes av bompenger.

LES: Bygger 4 km sykkelvei til 250 millioner

Video fra Trøndelag

Kystkommunen blir fordelt på Hemne/Halsa, Hitra og Orkdal.
Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.

< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)