Hopp til innhold

1300 demonstrerte mot ny storhall på Nidarø

– At det brukes mange år på en beslutning betyr ikke nødvendigvis at det er en god beslutning, sier Ap-veteran Knut Skjervold.

Mellom 1200 og 1800 voksne møtte opp til demonstrasjon mot den planlagte storhallen på Nidarø i Trondheim

– Noen av de beste vedtaktene som Trondheim bystyre noensinne har gjort, er når bystyret har innsett sine tabber og snudd, fortalte Knut Skjervold, mangeårig bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet, da han holdt sin appell foran publikum.

– Det er flere eksempler på det, som da planene om motorvei over Bakklandet eller gjennom Stjetnemarka ble forkastet.

Anslagsvis 1300 personer møtte opp på Nidarø for å demonstrere mot den planlagte storhallen, etter initiativ fra Knut Skjervold.

Debatten om en mulig utvidelse av dagens Trondheim spektrum, har gått friskt i byen i det siste.

Klaus Sonstad om Nidarø

Journalist og komiker Klaus Sonstad er blant mange kjente personer i Trondheim som har engasjert seg i saken.

Foto: Vigdis Wagå-Wares / NRK

Arkitekt Lars Fasting og journalist og komiker Klaus Sonstad var også på plass og holdt appeller.

– Jeg er en fyr som elsker Trondheim, og jeg har bodd mange ulike steder i byen. Men jeg tar byen litt for gitt. Denne saken om utbyggingen på Nidarø holdt på å gå meg hus forbi, fortalte Sonstad, og fortsatte:

– Men nå er det på tide at vi får opp øya for Øya! Vi må engasjere oss og mobilisere, og kanskje bør vi få bergenserne til å melde seg på også?

Går mot ut mot eget parti

– Hvorfor velger du, som Ap-veteran, å gå mot ditt eget parti i Nidarø-saken?

Ap-veteran Knut Skjervold

Iniativtaker til dagens markering mot utbyggingen på Øya, Ap-veteran Knut Skjervold, fikk mye applaus da han talte.

– Min kjærlighet til Trondheim er større enn lojaliteten til Arbeiderpartiet. Jeg kan ikke støtte svake vedtak, forklarer Knut Skjervold til NRK i etterkant av markeringen.

Skjervold har vært medlem av partiet i 53 år, men har ikke lenger noen verv. Han avviser kategorisk at utbyggingsplanene på Nidarø er godt nok gjennomtenkt, selv om ordføreren Rita Ottervik (Ap) gjentatte ganger har gått ut og sagt at det er brukt lang tid på beslutningen. Valget er nå tatt.

– At det brukes mange år på en beslutning betyr ikke nødvendigvis at det er en god beslutning, sier Skjervold til NRK.

– Men, når det er sagt – jeg kommer fortsette å betale medlemsavgiften til Ap. Men de må bare finne seg i at jeg mener noe annet enn partiet i denne saken.

Demonstrasjon mot utbygging av ny storhall på Nidarø

Både voksne og barn hadde møtt opp for å demonstrere mot hall-planene på Nidarø.

Foto: Vigdis Wågø-Wares / NRK

Siste ord om storhall på Nidarø er ikke sagt

Byutviklingskomiteen vedtok for ti dager siden at det skal utredes alternative plasseringer for en ny storhall, deriblant på Sluppen og Sorgenfri.

– Mitt forslag til politikerne i bystyret er at man tilbakeføre området til et grøntområde: Olav Gjærevolls park. Han var verdens første miljøvernminister, så det hadde vært fint, sier Skjervold til NRK.

– Men er det egentlig realistisk?

– Det vil uansett koste veldig mye å bygge ut dette området, slik som det står i planene. Både bygg, vei og bru må oppgraderes eller bygges for mange hundre millioner kroner.

– Hva skjer videre, skal dere fortsette å aksjonere?

– Ja. Vi skal arbeide videre for at bystyret skal snu. Oppmøtet og engasjementet i dag var rørende. Det var flott å stadig bli avbrutt av applaus mens jeg talte. Mange kom og takket meg etterpå, sier Ap-veteranen Knut Skjervold.

– Avgjørelsen til bystyret er ikke endelig. Hvis det blir klage på byggesaker så havner de hos Fylkesmannen. Og der må det bli avslag, siden motstanden mot utbyggingen er såpass stor.

1300 demonstrerte mot ny storhall på Nidarø

Anslagsvis 1300 personer møtte opp på Nidarø for å demonstrere mot den planlagte storhallen der.