NRK Meny
Normal

13 sykehusansatte smittet av Norovirus

Norovirus har slått ut flere ansatte ved St. Olavs Hospital avdeling Orkdal i helga. Også en pasient kan ha blitt smittet.

Orkdal sykehus

Sykehuset har i helga begrenset inntaket av pasienter og skjerpet alle rutiner for å begrense smittefaren.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Norovirus gjorde at 10 ansatte ved sykehuset i Orkdal fikk omgangssyke i slutten av forrige uke. I helga har ytterligere tre ansatte blitt syke, skriver TV2.

– Norovirus er ikke uvanlig og oppstår ved jevne mellomrom. Det ekstraordinære her er at 13 ansatte har blitt dårlig nesten samtidig. Det har vært en utfordring, sier avdelingssjef Nina Hassel til NRK.

Sykehuset har i helga begrenset inntaket av pasienter og skjerpet alle rutiner for å begrense smittefaren. Alle pasienter har blitt plassert på enerom og utstyr er vasket grundig.

Mulig at pasient var smittet

Ifølge Folkehelseinstituttet er Noroviruset et vanlig virus og ufarlig for friske mennesker, men svært smittsomt. Symptomene er kvalme, magesmerter, muskelverk, diaré og feber og varer i ett til to døgn.

Det er usikkert hvor smitten kom fra, men sykehuset har fulgt situasjonen gjennom hele helga. En pasient på sykehuset skal også ha blitt smittet av viruset.

– Det er mistanke om at en pasient var smittet, men pasienten er nå utskrevet i god behold. Vi har full kontroll over situasjonen og er i full drift igjen fra mandag, sier Nina Hassel.

Laster kart, vennligst vent...