NRK Meny
Normal

13 års fengsel for Vibeche-drapet

En 49 år gammel mann er i Frostating lagmannsrett dømt til 13 års fengsel for drapet på Vibeche Sofie Falck Danielsen. Dette er i samsvar med aktors påstand.

Vibeche Sofie Falck Danielsen

Vibeche Sofie Falck Danielsen ble funnet død i Nidelva i Trondheim 21. januar i fjor etter å ha vært savnet i fem dager.

Foto: Privat/NRK

Bjørn Kristian Soknes

Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes er fornøyd med dommen.

Foto: Geir Wennberg

– Vi er godt fornøyd med denne dommen, sier aktor og førstestatsadvokat, Bjørn Kristian Soknes til NRK.

49-åringen ble i Sør-Trøndelag tingrett i desember dømt til 14 års fengsel for drap og likskjending. Mannen anket både skyldspørsmålet og straffeutmålingen fra tingretten.

Vibeche Sofie Falck Danielsen ble funnet død i Nidelva i Trondheim 21. januar i fjor etter å ha vært savnet i fem dager.

I ankesaken som startet tirsdag denne uka, erkjente den dømte 49-åringen å ha tatt livet av Falck Danielsen. Han forklarte også at eks-samboeren var med på drapet. Dette var med på å påvirke lagmannsrettens avgjørelse, heter det i dommen.

Retten mener han på denne måten har sørget for at saken ble bedre belyst.

Håper på ny rettssak i september

På bakgrunn av mannens nye forklaring ble også kvinnen (eks-samboeren) (36) tatt av politiet samme dag.

Hun er nå siktet for drap, men erklærte seg ikke skyldig i fengslingsmøtet i Sør-Trøndelag tingrett.

36-åringen var tidligere siktet i drapssaken, men da ble saken hennes lagt bort på grunn av bevisets stilling. Nå mener kvinna at 49-åringen blander henne inn for selv å få en mildere straff.

– Mandag i neste uke starter de med etterforskninga i saken mot 36-åringen, og håpet er at Riksadvokaten raskt tar ut tiltale slik at saken kan gå for retten i september, sier Soknes.

Dumpet i Nidelva

Etterforskningen viste at Falck Danielsen ble drept i leiligheten og så fraktet i rullestol noen hundre meter til friområdet Marinen i Trondheim, hvor hun ble dumpet i elva.

I dommen mot den nå 49 år gamle mannen står det at Falck Danielsen ble utsatt for kvelningsforsøk, slått flere ganger i hodet og påført to stikk- eller skjæresår i halsregionen.

Blodspor

Blodspor på t-skjorta til den tiltalte beviser at hun må ha vært like ved Falck Danielsen da hun ble drept.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.