-Ulykkesbussen kunne klart svingen

Bussen som kjørte av veien i Verdal i 2007 ville trolig klart svingen med litt lavere fart eller om den hadde hatt piggdekk bak.

Det mener en rettsoppnevnt sakkyndig som vitnet i ankesaken mot sjåføren som står tiltalt for uaktsomt drap etter bussulykka i Verdal i 2007.

I retten kom det også fram at det var svært vanskelig for sjåføren å forutse de vanskelige kjøreforholdene i ulykkessvingen.

Nekter skyld

Da ankesaken startet i Frostating langmannsrett tirsdag nektet bussjåføren straffskyld.

Harald Stabell

Harald Stabell.

Foto: Grete Thobroe / NRK

- Han ser frem til å sette en sluttstrek i denne saken og håper at resultatet blir det samme som i tingretten, nemlig frifinnelse, sier mannens forsvarer, advokat Harald Stabell.

Les også: Nekter skyld etter bussulykka

Les også: Frifunnet i tingretten

Aktor, statsadvokat Hans A. Vikheim, anket frifinnelsen inn for lagmannsretten.

Tre omkom

Tre personer omkom og fire personer ble alvorlig skadet i bussulykka som skjedde om morgenen 24. november 2007.

Bussen fra selskapet TrønderBilene var på vei til Sverige da den kjørte av veien og veltet på Rv 72 i Verdal. 45 personer var ombord i bussen da ulykka skjedde.

Dom i saken faller fredag.

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .