NRK Meny
Normal

-Studentmaten er for dyr

Trondheimsstudentene dropper middagen i studentkantinene. De mener den er for dyr.

Laks i saltkappe
Foto: Heidi Rode / NRK

Studentene i Trondheim svikter Studentsamskipnadens middagstilbud. De mener rett og slett at det er for dyrt.


Nå vil samskipnaden lokke studentene tilbake til sine kantiner og lover lavere priser på maten.

NTNUs avd Dragvoll
Foto: Linda Bjørgan / NRK

- En student er villig til å bruke mellom 60 og 80 kroner på mat på en hel dag, forteller kafésjef i Studentsamskipnaden i Trondheim, Snorre Simonsen til NRK Trøndelag.

Ti middager per student


Tirsdag sa Simonsen til Universitetsavisa at de bare selger ti middager per student hver år. Han tror samskipnaden har priset middagene for høyt.

- Årsaken til at middagssalget går treigt kan være at studentene har mindre penger å rutte med enn det vi hadde regnet med, sier Simonsen.

Setter ned prisen

Simonsen forteller at de ønsker å endre tilbudet slik at det blir mer i tråd med studentenes ønsker.

Fra nyttår kan studentene få kjøpt middagsretter i Studentsamskipsnadens kantiner fra 25 til 46 kroner. I dag koster middagen omlag 50 kroner. I tillegg er et frokostabonnement på vei.

Subsidierer drift

Studentsamskipnaden i Trondheim driver 14 kantiner. I følge Simonsen er det ikke fortjeneste som er årsaken til at middagene er for dyre.

- Flere av kantinene går i minus og blir subsidiert av driften til de store kantinene. Vi er likevel helt sikre på at vi gjør rett i å drive for studenter, vi må bare tilpasse tilbudet slik at det blir i samsvar med studentenes ønsker, sier Simonsen.

Video fra Trøndelag

Sammen med bestefar og Tynset-torader´n