– Vi er "støggvanskelig" å slå på Lerkendal

Rosenborgtrener Kåre Ingebrigtsen maner til RBK-fotball, tross det som spås å bli krevende spilleforhold i sesongens første hjemmekamp.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen avbildet på Lerkendals forrige gressmatte. Treneren ønsker ikke å la eventuelle vanskelige baneforhold påvirke RBKs spill mot Strømsgodset.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg håper vi tør å være oss selv i 90 minutter, ikke bare i en time som vi var i Skien. Vi skal tørre å spille den fotballen i ønsker å spille, uansett motstander, understreker Kåre Ingebrigtsen, som var gjest i NRK Trøndelag sitt fotballvorspiel fredag

Ymse gressbaner

Lerkendal har fått ny gressmatte siden i fjor, og etter at det polske gresset ble rullet ut har det vært utfordringer med å få det så perfekt som klubben ønsker.

– Det blir en tøff match mot Strømsgodset, og vi er veldig klare for det. Så veit vi at på Lerkendal er vi støggvanskelige å slå.Vi veit at gressbaner i mars ofte er litt løse, og forholder oss til det, sier Ingebgigtsen, som ikke lar forholdene påvirke kampplanen.

RBKs ferske landslagsspiller, Fredrik Midtsjø, gleder seg til årets første hjemmekamp.

– Jeg gleder meg. Det blir godt å komme i gang på Lerkendal, så jeg gleder meg masse, uttrykker han til NRK.

Runder trolig 10.000 solgte sesongkort

Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, sier det torsdag kun gjensto å selge 60 sesonkort for å runde den magiske grensen på 10.000.

– Vi runder nok 10.000 solgte sesongkort i løpet av fredagen, sier Moe Dyrhaug.

Mot Strømsgodset lørdag, håper hun på 20.000 tilskuere.

– Det er starten av påsken, men vi håper "alle" starter påsken på Lerkendal. Jeg tror trøndere er sultne på fotball nå, sier RBK-sjefen, som også oppfordrer til å ta med seg en god boblejakke og kanskje en stilongs dersom temperaturen tilsier det.

Lad opp til kamp med fotballvorspiel

Se intervju med trener, spillere og andre RBK-profiler foran årest første hjemmekamp. Heia Fotball-gjengen fra P3 gir deg også skråblikk på Eliteserien 2016:

Lørdag møter Rosenborg Strømsgodset på Lerkendal. Vi tar pulsen på stemninga dagen før dagen.

Christer Basma og Odd Rune Wolden holdt TV-vorspiel fredag ettermiddag. Se hele programmet her, med rapporter fra fyldige rapporter fra Lerkendal