- Vi er like gode som København

Rosenborg-trener Nils Arne Eggen mener lagets prestasjon mot Atletico Madrid var like bra som det FC København har prestert i Mesterligaen.

Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen var fornøyd med spillet mot Atletico Madrid.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

For Rosenborg spilte til tider ut spanjolene på Lerkendal torsdag kveld, men tapte til slutt 2-1 i Europaligaen.

– Alle ville fått problemer

– Uansett hvem vi hadde møtt på Lerkendal torsdag kveld, med den spilleflyten spesielt offensivt, så ville alle lag fått problemer, påstod Eggen etter kampen.

Nils Arne Eggen var stolt av laget sitt i går, og han mener forskjellen på FC Københavns 1-1 mot Barcelona tidligere i uka og Rosenborgs prestasjon mot Atletico viser at danskene på ingen måte har noe langt forsprang som Nordens beste lag.

* Danket ut av Solbakken

– At København har fått et langt forsprang på Rosenborg, må de bevise mot oss. De kampene ser jeg fram til, sier RBK-treneren.

Sjanseløse på avansement

FC København har hentet sju poeng i Mesterligaen på fire kamper og ligger godt an til å gå videre fra sin gruppe. Rosenborg står med tre poeng, og ligger sist i den ikke fullt så gjeve Europaligaen og er i realiteten sjanseløse på avansement.

Markus Henriksen

Markus Henriksen scoret mot Atletico Madrid.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Likevel mener målscorer Markus Henriksen at Rosenborg kunne kopiert Københavns resultater om de hadde vært i mesterligaen.

– Hadde vi klart å komme oss til Mesterligaen, tror jeg vi ville klart de resultatene København har klart. Men det er ingen tvil om at de har gjort en fantastisk jobb, mener 18-åringen.

Et steg på veien

NRK-ekspert Karl Petter Løken mener kampen i går i alle fall var et steg på veien for Rosenborg.

NRKs fotball-ekspert Karl-Petter Løken

Fotball-ekspert Karl Petter Løken.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

– Den opplevelsen Rosenborg fikk mot Atletico Madrid, og spesielt i andre omgang, var veldig viktig for fremtiden. Du ser hva som kreves internasjonalt for å henge med blant de beste. Så bygger RBK videre på dette, så ser det bra ut. Men København ligger et hakk foran i øyeblikket, sier Løken.