NRK Meny
Normal

- Suspender politimennene

LO i Trondheim vurderer å kreve at de fire polititjenestemennene i Obiora-saken blir suspendert.

Arne Byrkjeflot. Leder for LO i Trondheim.
Foto: NRK.

 Årsmøtet skal diskutere saken i dag, skriver Adresseavisen. LO-leder i Trondheim, Arne Byrkjeflot, sier saken utfordrer folks tillit til politiet.

- Det er jo veldig alvorlig. Det vi snakker om er jo at under utøvelse av politiets maktmidler så skjer det et dødsfall. Det skjer på et sosialkontor og  det er en mann av utenlandsk opprinnelse. Du kan ikke få en mer alvorlig sak, sier Byrkjeflot.

 Det var i forbindelse med en arrestasjon på Østbyen servicesenter i september i fjor at nigerianeren Eugene Obiora døde.Saken blir etterforsket av politiet spesialenhet for politisaker.Selv om spesialenheten ikke har kommet til en konklusjon ennå, mener ledelsen i LO i Trondheim, at polititjenestemennene som deltok i arrestasjonen, må suspenderes. Styret legger frem dette på årsmøtet i kveld.

Tar ikke stilling

Leder for LO i Trondheim, Arne Byrkjeflot, mener de ikke tar stilling til skyldspørsmålet.

- Politiet er en spesiell etat som har behov for tillit, og det spesielt i de gruppene av befolkningen som vi her snakker om. Jeg mener dette handler om å skaffe seg tillit og vise at man tar slike saker på alvor. LO mener politietjenestemennene bør tas ut av den ordinærer tjenesten, sier Byrkjeflot.