NRK Meny
Normal

- Skuterbråk skyldes misforståelser

Fylkessekretæren i Nord-Trøndelag jeger- og fiskerforbund mener medlemmer som vurderer å melde seg ut av organisasjonen etter snøskuteroppropet har misforstått.

Snøskuter
Foto: Arild Moe

Lørdag ble det kjent at medlemmer i Klinga jeger- og fiskeforening i Namsos truer med utmelding etter at Norges jeger- og fiskerbund (NJFF) har signert et opprop om en fortsatt restriktiv lov om motoferdsel i utmark sammen med en rekke andre organisasjoner.

- Vi frykter at dette blir brukt som et grunnlag av politikerne som skal vedta et nytt regelverk for motorisert ferdsel i utmark, sier Jon Berger, som er leder i Klinga jeger og fiskerforening. Han sier det er stor frustrasjon blant medlemmene

Misforståelse

Fylkessekretær i NJFF i Nord-Trøndelag Endre Alstad mener uroen i organisasjonen skyldes misforståelser.

- Opproppet er grove retningslinjer det skal jobbes videre med. NJFF har også levert en egen høringsuttalelse til den nye loven, sier Alstad til NRK Trøndelag.

- Jeg tror en av grunnene til misforståelsen er hva vi legger begrepet rekreasjonskjøring. Vi ønsker ikke å stoppe begrenset kjøring til hytter som ligger fjernt til eller isfiskeløyper, men vi ønsker ikke å åpne for turkjøring med snøskuter, sier Endre Alstad.

Tar kontakt

Jon Berger i Namsos sier de nå må vurdere om de skal melde seg ut av moderorganisasjonen og at dette trolig blir en sak på årsmøtet.

- Det er ikke hyggelig med trusler om utmelding. Vi vil ta kontakt med Klinga JFF for å høre om de ønsker at vi skal komme for å orientere om saken, sier Endre Alstad, fylkessekretær i NJFF i Nord-Trøndelag.