NRK Meny
Normal

- Skuterbråk skyldes misforståelser

Fylkessekretæren i Nord-Trøndelag jeger- og fiskerforbund mener medlemmer som vurderer å melde seg ut av organisasjonen etter snøskuteroppropet har misforstått.

Snøskuter
Foto: Arild Moe

Lørdag ble det kjent at medlemmer i Klinga jeger- og fiskeforening i Namsos truer med utmelding etter at Norges jeger- og fiskerbund (NJFF) har signert et opprop om en fortsatt restriktiv lov om motoferdsel i utmark sammen med en rekke andre organisasjoner.

- Vi frykter at dette blir brukt som et grunnlag av politikerne som skal vedta et nytt regelverk for motorisert ferdsel i utmark, sier Jon Berger, som er leder i Klinga jeger og fiskerforening. Han sier det er stor frustrasjon blant medlemmene

Misforståelse

Fylkessekretær i NJFF i Nord-Trøndelag Endre Alstad mener uroen i organisasjonen skyldes misforståelser.

- Opproppet er grove retningslinjer det skal jobbes videre med. NJFF har også levert en egen høringsuttalelse til den nye loven, sier Alstad til NRK Trøndelag.

- Jeg tror en av grunnene til misforståelsen er hva vi legger begrepet rekreasjonskjøring. Vi ønsker ikke å stoppe begrenset kjøring til hytter som ligger fjernt til eller isfiskeløyper, men vi ønsker ikke å åpne for turkjøring med snøskuter, sier Endre Alstad.

Tar kontakt

Jon Berger i Namsos sier de nå må vurdere om de skal melde seg ut av moderorganisasjonen og at dette trolig blir en sak på årsmøtet.

- Det er ikke hyggelig med trusler om utmelding. Vi vil ta kontakt med Klinga JFF for å høre om de ønsker at vi skal komme for å orientere om saken, sier Endre Alstad, fylkessekretær i NJFF i Nord-Trøndelag.

 

Video fra Trøndelag

Midtnytt
det er julebordtid, og av alle ting du må passe på er tennene. Ikke bare med tanker på sukker og syre og sånn, men det kan skje uhell skal vi tro tannlegene!
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.