- Skremmende kvinnesyn

– Deltakerne i "Paradise Hotel" er skadelige rollemodeller for ungdom.

Maren Malvik

Maren Malvik er medlem av Ungdommens Bystyre i Troondheim.

Foto: Beate Arnøy / NRK

– Deltakerne setter likestillingskampen mange tiår tilbake og er er skadelige rollemodeller for ungdom. Det mener medlem i Ungdommens Bystyre i Trondheim, 14 år gamle Maren Malvik. TV3-programmet viser til rekordmange seere denne sesongen.


– Stort sett alle ungdommer jeg kjenner ser programmet. Mange sier de ser på av ren nysgjerrighet. Også jeg gjør det, men med et kritisk blikk. Men jeg tror de fleste som ser programmet påvirkes ubevisst. Seerne mates med et kjønnsrollemønster som er fryktelig kvinnediskriminerende, mener 14-åringen. Hun er elev ved Rosten skole i Trondheim der programmet er tema blant elevene hver eneste dag.

Emil er guttas forbilde


Malvik mener programmet formidler de unge mannlige deltakerne som sexgale. Mens mennene på "Paradise Hotel" vil ha sex med flest mulig av kvinnene på hotellet, holder kvinnene tilbake. Hun viser blant annet til en av deltakerne, Emil, som hadde det første samleiet på hotellet. Emil er en av de unge mennene i ”Pardise Hotel”som har "rotet"og hatt intim kontakt med flere av de kvinnelige deltakerne.

– Gutter som ser programmet kan få inntrykk av at det er slik de skal opptre i forhold til jenter, sier Malvik.

Horestempel


Hun mener også at kvinnene i programmet ødelegger for hverandre. Jenter i "Paradise Hotel" som har kysset med flere, blir kritisert av de andre kvinnelige deltakerne for å spille på sex. Forrige uke kalte de kvinnelige deltakerne en av de andre hore, fordi hun har kysset flere av de mannlige deltakerne. Men ingen av de kvinnelige deltakerne kritiserer mennene som gjør det samme.

– Jeg er bekymret for hvilket budskap programmet formidler til sine unge seere, sier Malvik.

Modellkropper

Deltakere i Paradise Hotel

– Alle deltakerne er selvstendige mennesker som ønsker å by på seg selv ifølge TV3.

Foto: TV3

Alle jentene på "Paradise Hotel" har modellkropper. Programmet viser stadig at mennene på hotellet snakker om puppestørrelsene og øvrig kroppsfasong på de kvinnelige deltakerne . Alle nye deltakere som sjekker inn på hotellet må umiddelbart si hvem de syns ser mest attraktive ut. Dette ligger i programkonseptet.

– I et fra før kroppsfiksert samfunn får dette mange unge mennesker til å føle seg mislykket i forhold til idealkroppen, mener Malvik.

TV3 avviser kritikken


Presseansvarlig for "Paradise Hotel", Øyvind Skovli, i TV3 avviser kritikken.
– Alle deltakerne er selvstendige mennesker som ønsker å by på seg selv. Programmet er ikke kryssklippet og holdningene til deltakerne er helt reelle, sier Skovli.
– Av 4000 søkere har vi plukket ut sterke deltakere som har noe å komme med og som byr på seg selv. Han avviser at utseende har hatt stor betydning for hvem som er valgt ut som deltakere i programmet.

Rekordstore seertall


250.000 personer ser "Paradise Hotel" i snitt hver kveld programmet går på lufta. Det er rekordoppslutning i forhold til i fjor. Skovli viser også til rekordoppslutning på nettsidene til "Paradise Hotel". Selv om han avviser kritikken mot programmet hilser han debatten om innholdet velkommen.
– Mange har meninger om programmet. Det liker vi, sier Skovli.