NRK Meny
Normal

- Positivt at vi er i en dialog

Sykehuset Levanger brukte seks timer på å oppdage at to år gamle Linus hadde en stor hjerneblødning. Onsdag møtte familien sjefen for Helse Nord-Trøndelag.

Linus Matheo Strøm med far Geir, Arne Flaat i Helse Nord-Trøndelag og mor Cathrine.
Foto: NRK

Linus Matheo Strøm (2) fra Verdal falt på murgulvet og slo hodet kraftig i fjor sommer.

Da han kom til sykehuset i Levanger gikk det seks timer før man fant ut at han hadde en stor hjerneblødning. Etter press fra guttens far ble han sendt til St. Olavs Hospital med luftambulanse, der han ble hasteoperert og berget så vidt livet, ifølge Trønder-Avisa.

Møttes på sykehuset

Saken vakte oppsikt etter at den ble kjent og sykehuset fikk kritikk fra Helsetilsynet. Onsdag var familien tilbake på sykehuset i Levanger for å møte Arne Flaat, administrerende direktør i Helse Nord-Trøndelag.

- Vi har startet en dialog, vi har fått sykehusets historie om saken og fått vite hvorfor de har ventet såpass lenge med å ta kontakt, sier guttens far, Geir Strøm.

Han synes det er veldig positivt at de nå er i dialog med sykehuset.

- Nå venter vi på en ekstern rapport om saken. Vi interessert i å se hva som skjer og hvilke følger det får for sykehuset, sier Strøm til NRK Trøndelag.

- Tar saken veldig alvorlig

Arne Flaat i Helse Nord-Trøndelag sier Helsetilsynets vurdering er årsaken til at det har tid før foreldrene har hørt fra sykehuset.

- Når en sak er under vurdering av Helsetilsynet er det de som håndterer saken og vi avventet svar fra dem. Når vi nå har invitert familien til en samtale er det for å understreke overfor dem og omgivelsene at vi tar en sak som dette veldig alvorlig, sier Arne Flaat.

Han beklager historien og sier at det var noe de gikk gjennom på møtet. Og noe av det mest positive med møtet var at toåringen var med.

- Jeg ser at han er en livsfrisk og god gutt. Jeg er veldig fornøyd med at vi har gjennomført denne samtalen. Jeg tror det er godt for foreldrene å få snakke om det og det er godt for oss å få snakket gjennom saken, sier Arne Flaat.

Han sier at sykehuset har gått gjennom rutinene for å unngå lignende hendelser.

- Helsetilsynet er ferdig med saken, nå har vi satt en ekstern person på å gå gjennom den. Vi har hatt en intern gjennomgang for å passe på at rutinene følges slik at man skal unngå slike hendelser i framtida, sier Arne Flaat, administrerende direktør i Helse Nord-Trøndelag.

Linus Matheo Strøm med far Geir og mor Cathrine.
Foto: NRK

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.