NRK Meny
Normal

- Overtent før vi kom fram

Naboene prøvde forgjeves å redde brennende sommerhus på Lauvøya i Åfjord.

Brann Lauvøy

Feriehuset ble totalskadd i brannen.

Foto: Heidi Reksterberg

- Vi sprang opp til huset med en gang vi fikk øye på flammene. Stua var overtent, men vi klarte å få ut noen ting fra et tilbygg, forteller nabo Heidi Reksterberg til NRK.

Men etter hvert måtte naboene gi opp. Røykutviklinga ble for stor til at det var forsvarlig å løpe inn og ut av bygningen. Ingen personer var inne i bygningen, men huset kunne ikke reddes.

- Det er fryktelig trist. Det var ei gammel, fin stue som har gått i arv i flere generasjoner. Familien hadde brukt den siste tida på å restaurere stua, forteller Reksterberg.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hyttebrann, Lauvøy

Brannmannskapene kunne ikke hindre at bygningen brant ned.

Foto: Heidi Reksterberg

Raskt overtent

Brannvesenet fra Åfjord var tidlig på plass, men klarte ikke å hindre at hele bygningen brant ned.

- Det var lite vi kunne gjøre. Huset var overtent da vi kom til stedet, sier Jan Roger Svedahl ved brannvesenet i Trondheim til NRK.

(artikkelen fortsetter under kartet)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Gikk tur

Huset ligger på Lauvøya utenfor Åfjord i Sør-Trøndelag, i et populært hytteområdet like ved havet. Reksterberg er en av de som har feriebolig på øya. Familien som eier det nedbrente huset var ute og gikk tur da det begynte å brenne.

- Faren kom løpende til i full fart mens han ringte brannvesenet. Både foreldre og ungene var ute og gikk formiddagstur, forteller Reksterberg.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25