NRK Meny
Normal

- NTNU har voksesmerter

Lederen av studenttinget mener universitetet ikke greier å holde tritt med økningen i antallet internasjonale studenter.

Immatrikulering ved NTNU 2009
Foto: NRK

Studenttingsleder, Bjørnar Kvernevik, frykter dette skal gå ut over ryktet til NTNU.

Nettkurs

- Det er klart at studentenes opplevelse av NTNU også vil bli kjent i fagmiljøene personen kommer fra i hjemlandet. Jeg tviler på at det er mange av disse miljøene som vil samarbeid med universitetet dersom det får et dårlig rykte seg, sier Kvernevik.

I dag deltar de internasjonale studentene på et nettkurs når de kommer til byen. Her får de opplæring i norsk språk og kultur. I år var det 600 søkere til de 210 plassene NTNU kunne tilby.

- Det vi ønsker er at det kuttes ned på antallet studenter inntil man får et sterkere tilbud, sier han.

Ikke bekymra

NTNU er derimot ikke bekymra over utviklinga eller ryktet sitt i utlandet.

- Jevnt over er de fleste internasjonale studentene fornøyd med det som møter dem når de kommer til oss. Men det er klart at vi kan bli flinkere og vi jobber hele tiden med å legge ting til rette på en så god måte som mulig, sier prorektor for utdanning og læringskvalitet, Berit Kjelstad.

Jungeltelegrafen

Denne høsten kom det ca 300 flere studenter fra utlandet enn i fjor. Leder ved internasjonal seksjon ved universitetet mener veksten ikke kan fortsette uten at det blir større fokus på opplæring i norsk språk og kultur.

- Jungeltelegrafen er en av våre beste rekrutteringsmidler. Den går rundt om i verden og sier at folk må reise til Trondheim. Vi kan ikke ta sjansen på å få et frynsete rykte fordi vi ikke er i stand til å ta imot studentene, sier Hilde Skeie.