- Noe å fortelle hjem om

Tyske Hildegard Bösken fikk en ganske annen slutt på hurtigruteturen enn hun hadde tenkt seg.

Boesken Hildegard
Foto: Kristian Berge / NRK

Hildegard Bösken hadde seilt med hurtigruta på jakt etter nordlyset og eksotiske opplevelser. Og selv om nordlyset hadde vært fraværende hele turen ble det en minnerik tur til slutt.

Da hurtigruta måtte evakueres i formiddag fikk Bösken et eventyr hun ikke kunne booke på forhånd.

Mister flyet hjem

- Jeg vil ikke kalle det høydepunktet på turen, men det er nok det jeg kommer til å huske best.

Hun mister returflyet til Tyskland på grunn av grunnstøtingen uten at hun tar det så tungt. Hun er imidlertid kritisk til at bergingsarbeid kom så sent i gang.

- Det kunne endt katastrofalt dersom båten hadde hatt større skader.

Det ble en brå slutt på reisen tilbake til Trondheim også for Karin og Kristian Finset. De hadde gjort seg klare til å gå i land, da de fikk melding om at båten hadde problemer og ikke klarte å legge til kai.

Forlenget juleferie

Karin og Kristian Finseth
Foto: Kristian Berge / NRK

Karin Finset er enig med Hildegard Bösken i at evakueringen kom for sent i gang.

- Vi kom ikke i land før klokka ti og vi var blant de første som ble evakuert, sier Finset, som altså måtte vente i to timer før hun og sønnen fikk forlate båten. Dette medførte at juleferien ble en dag lengre.

For å komme seg i land måtte de krabbe over en stige brannvesenet hadde satt opp. Karin forteller at flere var engstelige for å bevege seg over stigen i den sterke vinden, men det hele foregikk i rolige former.

-Jeg ble litt redd når jeg så ned, sier Kristian. Men frykten er for lengst borte, og nå gleder han seg bare til å fortelle kameratene om evakueringen.

Hurtigruten evakuering
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX