- NM viktig for skisporten

Eldar Rønning er kritisk til at flere skiløpere er lunkne til å delta i NM i Granåsen.

Eldar Rønning
Foto: Jeff McIntosh / AP

Langrennsløperen fra Skogn liker ikke holdningene til utøverne som har sagt at de helst vil droppe mesterskapet.

- Det er ikke heldig at toppløpere uttaler seg sånn om NM som kanskje er det viktigste arrangementet vi som driver med ski har i løpet av året. Det sendes 16 timer direkte på tv og hvis ikke dette er viktig så vet ikke jeg, sier Eldar Rønning til NRK.

Vil unngå tvang

Arrangøren har fått bekreftet at de fleste av de beste likevel stiller til start i Trondheim. Men diskusjonen rundt nedprioriteringen av NM fortsetter. I skiforbundet jobbes det med å synliggjøre viktigheten av et nasjonalt mesterskap.

- Jeg håper ikke at vi kommer dit at vi må tvinge noen til å delta i et NM, men vi har en klar politikk på at NM skal prioriteres av alle de beste utøverne i alle grener, sier Kristin Felde, generalsekretær i Norges Skiforbund.

Dårlig samvittighet

Roar Ljøkelsøy var på plass i Granåsen i formiddag. Men når NM arrangeres er han på tur til Japan.

- Det er klart at jeg får dårlig samvittighet, jeg føler med arrangøren og skulle gjerne ha vært med, sier Ljøkelsøy.

Orkdalingen er ikke blant de 15 beste i verdenscupen og må rekke kvalifiseringen i favorittbakken i Sapporo.

VM viktigere

- Det er veldig synd at han ikke deltar i NM på hjemmebane, men når det er sagt har vi en plan for Roar når det gjelder VM i skiflyvning og det føler vi er viktigere, sier Geir Ole Berdahl, landslagstrener i hopp.

Roar Ljøkelsøy legger ikke skjul på at landslagsledelsen har lagt press på ham for å få han til å droppe NM.

- Det er nok mest Mika sin avgjørelse det, sier Ljøkelsøy til NRK.

 

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.