- Kult, mente Kristoffersen

– Kult, mente Meråker-jenta Marthe Kristoffersen etter sjuendeplassen sammenlagt i Tour de Ski.

Marthe Kristoffersen tok tredjeplassen under 2x5 km med skibytte i Tour de Ski.

Marthe Kristoffersen gikk inn til sjuendeplass i Tour de Ski.

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Det var en sterk plassering av ungjenta, som hadde den tredje raskeste etappetiden søndag. Små og lette norske jenter gjør det som regel skarpt opp slalåmbakken i Val di Fiemme.

Elden nest best

Marte Elden fra Namdalseid hadde bare Therese Johaug foran seg på listen over de beste tidene søndag. Det betydde at hun klatret helt opp til niendeplass i sammendraget.

Marte Elden

Marte Elden var nest raskest opp monsterbakken i Tour de Ski.

Foto: Jo Kristian Kvernland / NRK

– Kjempebra. Jeg er veldig godt fornøyd, sa Elden, som mente at bakken ikke var så tøff som hun trodde. – Ikke så tungt og slitsomt som jeg hadde trodd. Jeg klarte fint å holde en bra marsjfart.

I VM-diskusjonen

Marte Elden har gått seg inn i VM-diskusjonen med sjuendeplass i Davos og to sterke avslutningsrenn i Tour de Ski.

– Jeg håper å få gå 10-kilometeren i Otepaa om to uker, og så blir det viktig å prestere bra under NM i Steinkjer. Det blir nesten på hjemmebane, sa Elden.

Supersterkt av Johaug


Therese Johaugs (22) festforestilling opp bratte Alpe Cermis gjør henne til en vinnerkandidat på tremila i VM i Oslo om noen uker.

22-åringen fra Dalsbygda var i særklasse raskest opp slalåmbakken, og hun tok andreplassen sammenlagt i Tour de Ski bak favoritten Justyna Kowalczyk.

Therese Johaug

Therese Johaug var best opp monsterbakken.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / Afp

I VM blir det nye tak mot Kowalczyk og norske jenter som Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira. Det er en bra stigning opp på Frognerseteren i VM-tremila, og i slikt terreng er Johaug meget god.

VM-favoritt?

– Ja, hun er absolutt en kandidat og har vist før at det er en distanse som passer henne bra, sa landslagstrener Egil Kristiansen. Johaug ble nummer tre på distansen under VM i Sapporo for tre år siden, riktignok i klassisk stil.

– Det er vanskelig å si om jeg kan slå dem. Da må alt klaffe, men det har i hvert fall fungert veldig bra her i de to siste dagene. Jeg har brukt Tour de Ski til å gå meg i form, mente Johaug.