NRK Meny
Normal

- Jeg visste jeg hadde det i meg

Tonje Angelsen var glad og lettet etter å ha klart OL-kravet.

Tonje Angelsen

KLARTE OL-KRAVET Tonje Angelsen klarte OL-kravet på 1,93 meter.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

I går kveld klarte Tonje Angelsen OL-kravet på 1,97 meter på Bislett. Det ble med tre timer nattesøvn i natt ifølge høydehopperen.

– Det begynner å gå opp for meg nå. Det har vært en natt med lite søvn og mange tanker, men aller mest er det en stor lettelse, sier Angelsen.

Angelsen har følt på presset fra mange hold, men har hele tiden hatt troen på seg selv.

– Det var veldig viktig for meg å klare det her. Det var et enormt press fra mange hold. Jeg har hele tiden visst at det var i meg om jeg fikk nok tid på meg. Så i går skjedde det og det var utrolig bra, sier Angelsen.

Slitt mye med skade

Høydehopperen har slitt mye med skader i tidligere sesonger. Forrige sesong ble hun rammet av betennelse i foten. Angelsen sier det har tatt tid å komme tilbake på gammelt nivå.

– Det har vært tungt å komme tilbake. Først måtte jeg lære meg å gå riktig, før jeg kunne lære meg å jogge riktig, springe riktig og til slutt hoppe riktig. Jeg har heldigvis klart det ganske raskt etter forholdene, sier hun.

Tonje Angelsen2

- HAR MYE MER I MEG Tonje Angelsen sier hun har mye mer i seg og gleder seg til ukene fremover.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

.

– Har mye mer i meg

17. juli blir troppen til OL tatt ut. Angelsen både håper og tror hun vil bli tatt ut til lekene i Rio de Janeiro.

– Jeg håper dette er nok til å få være med i OL. Både jeg og folk rundt meg vet at jeg har mye mer i meg, så nå er det bare å få på plass teknikken. Jeg har hatt progresjon i vært eneste stemne nå, så jeg tror det bare kan gå oppover herfra, sier Angelsen.

Selv om det var kjedelig å ikke få deltatt i årets EM i Amsterdam, har høydehopperen nå kun fokus på OL i Brasil.

– Det er selvfølgelig sårt å ikke få være med i EM og jeg skulle ønske jeg kunne være der, men jeg var bevisst på at det kunne komme litt fort for meg. Jeg har heldigvis tatt det med et smil og kommer til å rette fullt fokus mot OL, sier Angelsen.