- Jeg skal til Memphis

Hei.

Det er første gang jeg skriver blogg, så jeg er litt spent på hvordan dette blir. Så jeg starter like godt med begynnelsen…..

Maria DèMoon
Foto: Ståle Tonning

Jeg heter Maria De`Moon, er 24 år og er fra Hell i Nord-Trøndelag. Jeg er biloppretter og lakkerer, og har vunnet flere 1. priser for kunstlakkerte biler i Europa. Jeg har eget verksted hvor jeg i det neste året har viet livet til en helt spesiell bil.

For et drøyt halvår siden fikk jeg ideen om å bygge en bil dedikert til rockekongen Elvis Presley. Jeg skjønte kanskje ikke da hvor mye arbeid (…eller penger J) en slik drøm kunne bli, men jeg angrer ikke et sekund. Det er moro, spesielt å se den nye doningen ta form.

Bilen er opprinnelig en Cadillac Coupè De Ville fra 1958. Etter mitt eget hode er planen å bygge en bil hvor Cadillac er inspirasjonskilden til å hedre Elvis. Elvis elsket Cadillac, og jeg elsker Elvis (….og Cadillac J).

Nå har jeg senka taket, motoren er ferdig og prosjektet er i rute. Men nå er det mangel på penger som bekymrer meg. Opprinnelig hadde jeg mer eller mindre ferdigfinansiert prosjektet til 1,2 millioner kroner, men ting skjer og –svisj! så mangler jeg 600.000.- kroner. Det er ei stor bekymring, men ingenting skal stoppe meg fra å nå mitt mål. Jeg skal sitte bak rattet i min DèMooniac helt i front av paraden i Memphis når Elvis Week starter i august i år! Ingenting skal stoppe meg, men det ser nok ut til at det blir tøffe tider.

I helga skal jeg fortsette å lakkere alle smådelene og sveise ferdig taket på innsiden. Taket ser ut til å bli perfekt, selv om det gjenstår en del arbeid. Også vingene bak på bilen håper jeg å begynne på i helga eller tidlig neste uke. Så skal jeg til Stockholm for å levere alt som skal forkrommes, jeg har fått sponsa flyfrakt i et lite enmotors fly, så det blir nok en spennende overfart. Håper NRK blir med så dere får se bildene fra turen.

Okei,

da skal jeg prøve å få skrevet noen ord om ei uke mellom sveiseslagg og rustskraping.

Med hilsen om ei god Cadillac-helg fra

19.01/Maria DèMoon