- Jeg rotet det til

Taktisk bommert felte Bjørgen i kvinnesprinten.

Marit Bjørgen
Foto: Poppe / Scanpix

Marit Bjørgen raste mot seg selv etter langrennssprinten søndag. En taktisk blunder sendte henne ut i semifinalen (se video).

Video nsps_upload_2010_1_17_13_19_40_915.gif
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Har selvtillit

- Jeg gjorde en taktisk feil og ble stengt helt inne. Det føles ikke bra, men man lærer av det. Kroppen føles kjempebra. Jeg er i flott form, sier Bjørgen til NTB.

Hun fikk ikke sjansen i sin semifinale. Hun satt bom fast til langt inn på oppløpet.

- Jeg gjorde en taktisk feil og havnet i rygg. Dermed fikk jeg aldri muligheten på oppløpet. Det føltes veldig dumt der og da. Jeg prøvde å gå ut mellom to løpere, men det gikk jo ikke. Det var ikke noen god følelse å ha så mye krefter igjen, sier Bjørgen.

- Irriterende

Svenske Hanna Falk (20) vant kvinnefinalen foran Petra Majdic og Aino
Kaisa Saarinen.

- Jeg kommer nok til å irritere meg litt over dette. Jeg rotet det til og stresset litt her og der etterpå. Men dette er taktisk læring og noe å ta med seg videre.

Lørdag gikk Bjørgen en knallgod klassisk 10 kilometer. Da presset hun Justyna Kowalczyk og var bare vel fire sekunder etter henne i mål. Bjørgen avsluttet piggest av alle.

Dropper Canmore

Nå skal Bjørgen gå tre distanser under NM i Stokke. Deretter bærer det til OL-oppladning i USA, men hun starter ikke i verdenscupen i Canmore rett før OL.

- Nei, det droppes. I stedet tror jeg vi satser på et testløp i Whistler-området, sier Bjørgen.

Bjørgens forrige OL endte i sykdom, tårer og tidlig hjemreise. I Canada håper hun på revansj.

NRK Trøndelag akkurat nå