- Ikke bare solskinn

I to døgn lå han værfast i fjellet mens stormen herjet. Hele det norske folk fulgte dramaet i Oppdalsfjellene for et år siden.

Jonny Roger Seem
Foto: Morten Andersen / NRK

Ett år etter sliter Jonny Roger Seem med frostskader både på hender og føtter, samt på sjela. Selv om han berget livet ble ikke resten en solskinnshistorie. I lange perioder har han vært sykmeldt og sliter stadig med å komme tilbake til en normal hverdag.

Valgte NRK

At han valgte å stå fram i NRK angrer han ikke på. – Jeg skjønte jo at det betød at alle ville kjenne igjen meg. Samtidig forstod jeg raskt etter at jeg var berget at det hadde vært stor oppmerksomhet rundt at jeg lå innesnødd inne i fjellheimen. Derfor fant jeg det naturlig å stå fram i et intervju. TV2 lurte rundt i nabolaget, men jeg følte det mer riktig å si ja til NRK, forteller Jonny Roger Seem.

NRK valgte han fordi han mente det var selve fjernsynet i Norge. – NRK har alltid vært der og NRK følte jeg var det rette valget.

Hundekjøreren Jonny Roger Seem ble funnet i god behold
Foto: Killingberg,Ludvig / SCANPIX

At han sto fram tror han ikke har betydd noe fra eller til i forhold til de problemene han har hatt i etterkant av dramet i høyfjellet. – Nei, det tror jeg verken har gjort forholdene bedre eller verre. I alle fall ikke verre. I starten var det jo slik at alle kjente igjen meg hvis jeg for eksempel kom inn i en butikk. Og alle spurte naturlig nok om hvordan det hadde vært. Og selv om det etter hvert ikke gikk bare bra, så tror jeg ikke medieopptredenen har gjort noe fra eller til for det, fortsetter han.

Hundene hjelper

Derfor stiller han igjen opp for NRK når Eva Laukøy og denne gang fotograf Anders Ulvolden fra NRK Trøndelag banker på døra og vil lage sak for Midtnytt på at det ikke ble bare solskinn etter dramaet i fjellet.

- Det synes jeg også er en grei historie å fortelle til folk. Vi tror jo kanskje at så snart folk blir gravd fram fra snøen som jeg ble eller overlever en bilulykke så blir alt bra. Slik ble det ikke for meg og slik blir det kanskje heller ikke for mange andre. Jeg har fortsatt hundene mine og elsker dem nesten over alt på denne jord. Har mange fine dager, men har også innimellom dager hvor jeg sliter. Også det synes jeg er helt greit å fortelle folk via NRK, sier hundekjører Jonny Roger Seem.