NRK Meny
Normal

- Helse viktigere enn OL

Flere politikere er skeptiske til OL-planene i Trondheim.

- Det er nærmest ikke aktuelt å signalisere støtte til et OL i milliardklassen før vi har fått på plass andre viktige oppgaver staten har som skole, helse og infrastruktur, sier Sandberg til NRK Trøndelag. 

Per Sandberg
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Han avviser at han som representant fra Sør-Trøndelag bør støtte et OL i Trondheim.

- Jeg er nok innvalgt fra fylket for å prioritere slik at vi får nok penger til eldreomsorg, skole og lignende. Så får et OL komme i fjerde eller femte rekke, sier stortingsrepresentanten.

- Så OL-arrangørene får ikke støtte fra Per Sandberg nå?

- Det gjør de ikke, sier Sandberg.

- Burde ikke søkt

Tidligere i dag ble det kjent at fire av de seks stortingsrepresentantene fra Nord-Trøndelag  ikke ønsker Trondheim som søkerby til OL. De vil heller ha Tromsø som norsk OL- søker.

Også tidligere fylkesordfører i Nord-Trøndelag Arne Sandnes er kritisk, han mener at OL-søknaden fra Trøndelag aldri burde ha vært sendt.

- Jeg mener det er feil at Norge opererer med mange motstridende søknader. Jeg synes også at det er direkte illojalt overfor våre naboer i nord, sier Sandnes.

Han mener at Trøndelag bør støtte et OL i Tromsø.

- Blant annet har vi jo nesten ikke vinter lenger i Trøndelag, sier Arne Sandnes, av mange kalt Mr. Nord-Trøndelag.

- Vil gavne hele Trøndelag 

 

Rita Ottervik. Ordfører i Trondheim.
Foto: NRK.

Ordfører i Trondheim Rita Ottervik er lett oppgitt, men holder tann for tunge og presiserer at OL kommer hele regionen til gode.

- Det kan hende at de ikke har fått med seg hvor fantastisk denne søknaden er. Den tilrettelegger for at folk flest skal komme seg til arrangementene og vi er helt avhengige av å bruke hele Trøndelag til innkvartering, turisme og for å rekruttere frivillige, sier Rita Ottervik.  

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal