- Har jobba mot veggen i hele vinter

Det har vært en tung vinter for skisentrene i Trøndelag. Vassfjellet har stengt i påsken, og Meråker holder stengt i perioder for å spare på snøen.

vassfjellet dårlige forhold

Vassfjellet er stengt. Det er nesten ikke snø. Det har vært tungt å drive skisenter i Trøndelag i år.

Foto: Vigdis Wågø-Wares

– Vi har stengt i dag på grunn av de store nedbørsmengdene. Vi må spare på de øverste delene, og vi håper at det kommer snø på toppen. I morgen åpner vi igjen, sier driftsleder Arne Magnus Størseth. Han forteller om en usedvanlig tung sesong.

Arne Magnus Størseth

MOTVIND: Driftsleder Arne Magnus Størseth i Meråker alpinsenter har hatt en tung vintersesong. Både temperatur og nedbør har gitt håpløse skiforhold.

Foto: Anders Øfsti / NRK

– Jeg føler jeg har jobba mot veggen i hele vinter, sier Størseth.

For mildt til kunstsnø

For uansett hvor hardt driftslederen har stått på, så har værforholdene slått hardere tilbake.

– Det har vært tungt å drive i år. Vinteren har vært preget av mye nedbør, milde temperaturer og dermed lite snø. Det har ikke vært forhold til å lage kunstsnø engang, forklarer Størseth.

Meråker alpinsenter

TUNGT FOR ALPINSENTRENE: Meråker alpinsenter stenger en dag for å spare på snøen. Men resten av påska er åpent.

Foto: Marina Størseth

Åpent i påska

Meråker alpinsenter åpner igjen tirsdag og har åpent hver dag fram til andre påskedag.

– Vi har kjørt snø fra et trekk lenger nede til de øverste delene. Jeg håper områdene er tilfredsstillende for de gjestene som kommer, sier Størseth.

Går i null

Denne vintersesongen er det ventet at en samlet omsetning for alle landets alpinanlegg, blir om lag 900 millioner kroner. Det er en nedgang på 10 prosent sammenlignet med fjoråret.

Alpinanleggenes landsforening er likevel fornøyd. Ettersom fjoråret, med 980 millioner kroner i omsetning, var den beste noensinne. For alpinsenteret i Meråker handler det om å holde hodet over vannet.

– Vi klarer ikke å få til noe økonomi i dette. Vi driver i null, selv om vi har åpent i påska, sier driftslederen for Meråker alpinsenter.

– Blir det krise for alpinsenteret?

– Nei, det er ikke snakk om noen krise. Men vi må være forsiktig med de kronene vi har. Vi håper på en god start til høsten, sier Størseth.

Grong skisenter, Bjørgan

Grong skisenter har åpent hele påska. Det har også Oppdal skisenter. Bildet er tatt på Bjørgan i Grong.

Foto: Silje Kolaas

Vassfjellet stengt

– Det er nesten helt tomt for snø nå. Det er stengt for øyeblikket, sier løypeansvarlig Tor Kasper Myhr ved Vassfjellet alpinsenter. Han bekrefter at også de kommer til å gå i null denne sesongen.

Oppdal skisenter har åpent alle dager i påska. Det har også Grong skisenter.