- Håpløse forhold i Granåsen

Hoppbakken i Granåsen er stengt for tredje sommer på rad. Dette har store konsekveneser for hopp-miljøet, mener trener i Granåsen Skiteam.

Granåsen og Petter Tande

Kombinertutøveren Petter Tande har lenge vurdert å gi seg med kombinert på grunn av tingenes tilstand. Nå er han lei av Granåsen-prosjektet.

Foto: NRK/Scanpix

– Beklager å måtte si det, men arbeidet tar for langt tid, og jeg tviler derfor på at bakken blir hoppklar før sommersesongen er over. Men vi jobber med saken, og etter et møte med alle involverte tirsdag kveld, er jeg optimist, sier Morten Wolden, kommunaldirektør i Trondheim kommune til Adresseavisen.

Det er tredje sommeren på rad at hoppbakken i Granåsen er stengt.

Første året ble bakken stengt på grunn av dårlige forhold. Bakken måtte rehabiliteres og arbeidet startet sommeren 2008 og avsluttet året etter.

Ombyggingen i fjor var for dårlig, og flere snø-, is-, og jordras lagde omfattende skader. Mer vedlikeholdsarbeid måtte til.

Det startet i sommer og skulle være ferdig til 1. august. Men slik gikk det ikke. Nå ser det ut til at hele sommersesongen kan ryke for trønderske hoppere og kombinertløpere.

Oppgitt

Kombinertutøveren Petter Tande har lenge vurdert å gi seg med kombinert på grunn av tingenes tilstand. Nå er han lei.

– Helt utrolig. Det finnes hoppbakker over alt i hele verden. Men her i Trondheim får de det ikke til. Det er bare håpløst, sier Petter Tande, kombinert utøver til Adresseavisen.

At arbeidet med bakken i år blir ytterligere utsatt gidder han ikke å bruke energi på.

Lillehammer blir løsningen

Nå vender han landslaget ryggen til fordel for Granåsen Skiteam, og velger å satse for fult.

Om muligheten hadde vært der ville han ha trent i Granåsen, i stedet må han kjøre til Lillehammer. Der kommer han til et toppmoderne anlegg med gode fasiliteter.

– Aller helst burde vi flyttet til Lillehammer for å henge med i toppen. Pendlingene er i ferd med å knekke oss økonomisk, sier Tande

Koster

Bjørn Kåre Ingebrigtsen, trener i Granåsen Skiteam og lærer ved skilinja på Heimdal videregående merker at entusiasmen er i ferd med å forsvinne med aktiviteten.

– Vi registrerer færre søkere ved skilinja ved Heimdal videregående. Og det er ikke tilfeldig at vi ikke finner en eneste trønderhopper i verdenseliten i hopp, sier Ingebrigtsen

– Vilje men ikke evne

Ingebrigtsen mener kommunen viser vilje.

– Men ting går for tregt og mye dårlig planlegging vitner om at Granåsen ikke har topp prioritet på Rådhuset.

Kommunaldirektør Morten Wolden er enig i kritikken.

– Vi har ikke mer penger å sette inn, men det er klart at arbeidet kan intensiveres, sier Wolden.

Snøras i Granåsen i november 2009

Snårad i Granåsen i 2009.

Foto: NRK

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.