NRK Meny
Normal

- Gjorde alt for å unngå dette

12 politifolk, 37 profesjonelle vakter fra vaktselskapet NorSec og flere enn hundre vakter skulle passe på at alt var trygt under Sommerfestivalen i Selbu. Det kunne ikke forhindre at en 23 år gammel mann fra Troms døde i sin egen bil i løpet av lørdagsnatten.

Festivalsjef Ole Morten Balstad. Sommerfestivalen i Selbu.

Festivalsjef Ole Morten Balstad

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Daglig leder på Sommerfestivalen, Ole Morten Balstad, mener festivaldeltakerne aldri er blitt bedre tatt vare på.

– Vi har virkelig jobbet for å passe på våre besøkende. Men det er umulig for oss å ha oversikt over alle som ligger og sover. Det er ufattelig trist at dette skal skje.

Trodde alt hadde gått fint.

Nils Even Fuglem er sikkerhetsansvarlig for Sommerfestivalen i Selbu.

Nils Even Fuglem er sikkerhetsansvarlig for Sommerfestivalen i Selbu

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Nils-Even Fuglem er sikkerhetssjef for arrangøren av Sommerfestivalen. Han jobber som frivillig for festivalen, men har femten års erfaring som politi i Stjørdal.

– Det er utrolig, men på evalueringsmøtet i dag tidlig snakket vi om hvor rolig lørdagsnatta hadde gått for seg. Alt hadde gått fint.

- Da er det trist å få beskjed om dødsfall bare noen få timer senere.

Lært av tidligere festivaltragedier

Fuglem sier arrangørene har lært av blant annet Norway Rock Festival i Kvinesdal, der to småbarnsforeldre omkom i kullosforgiftning.

– På årets Sommerfestival har vaktene hatt særlig fokus på at folk skal være trygge for kullosforgiftning. Vi har gått rundt og sørget for at stanse strømaggregater og motorer på tomgang.

– Er det tegn på at kullosforgiftnign er dødsårsak her?

– Nei. Det er ingen ting som tyder på det, sier Fuglem.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.