- Fugleberg skremmer vekk turister

Båtforeninga i Rørvik vil ikke vente på kommunens samtykke for å dekke til et omstridt krykkjeberg på havna.

Krykkjeberget ved småtbåthavvna i Rørvik

Lørdag møttes medlemmene fra Rørvik båtforening for å dekke til krykkjeberget ved småbåthavna med nøter. Rundt 200 par krykkjer hekker her, men etter flere år med bråk og nedskiting av båter og utstyr har båtforeninga fått nok.

Planene for å dekke til fugleberget ble imidlertid stoppet på lørdag av ordfører Karin Søraunet. Hun anmodet om at de måtte vente til kommunen har. Havnesjef i båtforeninga, Erling Bye, valgte å bøye seg for dette.  

- Jeg ville ikke provosere dem med å henge det opp, for ordføreren forventer et positivt vedtak i kommunen, sier Bye.

Skremmer vekk gjester

Båtforeninga mister nå gjester som følge av den store krykkjekolonien like ved småbåthavna. Havnesjefen er mektig lei av at skitt og bråk fra fuglene skremmer vekk båtturistene fra Rørvik.

- Det er ikke ro om natta, og om morgenen er båtene nedskitet. før de går herfra må de spyle båtene sine. Det er klart at det ikke er positivt for noen, sier Bye.

Dekker til uansett

Havnesjefen har alliert seg med grunneierne ved krykkjeberget om å dekke det til, og derfor mener han at kommunen ikke kan hindre tildekking. Derfor vil de dekke til hekkeplassen med nøter uansett hva kommunen kommer til å vedta på tirsdag.

- Nå er det nok. Uansett hvilket vedtak de gjør på tirsdag blir det hengt over not, sier Bye.