Hopp til innhold

- Frimurerlosjen kan være farlig

Det mener Roger Karsten Aase fra Trondheim, som har skrevet bok om sine 15 år som frimurer.

Roger Karsten Aasen
Foto: Kagge Forlag

”Frimurernes hemmeligheter” heter boka som Aase nå gir ut på Kagge Forlag. I boka rettes det kraftige angrep mot den norske frimurerordenen.

- Frimurerlosjen i sin nåværende form kan være farlig. En mann sitter og bestemmer over 19.000 losjebrødre, og alle har sverga på at de heller går i døden enn å foreta seg noe mot den norske frimurerordenen. Der ligger trusselen etter min mening, sier Aase til NRK Trøndelag.

Den Norske Frimurerorden

- Diktatorisk makt

Han mener at ordenen er organisert som et diktatur, der stormesteren som den øverste lederen har all makt.

Omslag "Frimurernes hemmeligheter"
Foto: Kagge Forlag

- Dette er et samfunn som er på sidelinja av det demokratiske Norge, som drives etter de samme prinsippene konger styrte sine land etter for 250 år siden. De ser på seg selv som de utvalgtes samfunn, og det får konsekvenser ut i det demokratiske Norge.

Aase har selv vært frimurer i 15 år, men fikk etter hvert stadig større problemer med de udemokratiske strukturene i organisasjonen og meldte seg til slutt ut.

Han sier at han har skrevet denne boka for at folk skal få et større innblikk i hva som faktisk foregår bak murene i frimurerlosjene.

- Selv om jeg personlig er kritisk til det frimurerlosjen bedriver, så må de gjerne fortsette for min del. Jeg skulle bare ønske at de hadde demokratisert seg og åpna seg mer mot samfunnet, sier Aase.