Liabø har spesialisert seg på å analysere fiskeri- og havbruksnæringa, og ser en tendens til at lokalt eierskap er blitt mindre viktig.
- Det kan kanskje se slik ut. Personlig er jeg tilhenger av at eierskapet av produksjonen, det som skjer i sjøen er lokalt eid. Men at videreforedling, salg og markedsføring bør skje i større enheter enn i dag, sier Liabø til NRK.
Dagens Næringsliv skriver i dag at Midnors nye eier, Lerøy Seafood, åpner for bygging av et gigantisk foredlingsanlegg for laks på trøndelagskysten. For å få til dette kan Lerøy gå sammen med Salmar på Frøya og Hydrotech i Kristiansund.
Det nye ilandføringsanlegget vil kunne slakte og videreforedle opptil 50.000 tonn laks.
- For å bli mer konkurransedyktig i markedet så ønsker aktørene større anlegg som tar imot fisk og slakter dem. Og skal vi konkurrere med for eksempel den chilenske fiskeindustrien, så er det slike tiltak som må til, sier Liabø.
Han mener altså at færre og større anlegg er viktig for å overleve i laksenæringa.