NRK Meny
Normal

- Etiske overtramp fra media

Bente Eidesmo, leder for kriseteamet etter dobbeltdrapet i Overhalla, mener at mediene har begått etiske overtramp den siste tida.

Debatt
Foto: Camilla Bilstad / NRK

Hun retter særlig skarp kritikk mot Trønder-Avisa, som i forrige uke hadde et stort oppslag hvor mor til den drepte kvinna Anne Grete Vollum ble intervjua.

- Dette var et skikkelig overtramp. Artikkelen var svært detaljert når det gjaldt hva som skjedde med hvem, mener Eidesmo – og ber om at mediene først og fremst må tenke på barna som leser aviser og ser på tv.

- Jeg har stort sett opplevd samarbeidet med media som godt. Men vi håper at media klarer å la være å grave nå – og unngår å strø salt i sårene, sier hun.

Eidesmo deltok i en paneldebatt om presseetikk, arrangert av Nord-Trøndelag journalistlag torsdag kveld. I panelet satt også Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Norsk Presseforbund, Svein Karlsen, redaktør i Namdalsavisa, samt Øystein Milli som er reportasjeleder i VG.

Eidesmos utspill førte til debatt i salen, og flere av de tilstedeværende mente at Trønder-Avisas artikkel var for drøy kost. Redaktør i avisa, Arve Løberg, mener bestemt at det var riktig å la Vollums mor komme til orde.

– Det kan være at vi formulerte oss feil, men jeg tar det fulle ansvaret, sier Løberg.

Rettssaken starter i Namdal tingrett førstkommende mandag.

 

 

Mange på møte

Mange av fylkets journalister hadde møtt fram til møtet om presseetikk.

Foto: Camilla Bilstad / NRK

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.