NRK Meny
Normal

- Et slag mot rettssikkerheten

Henleggelsen av Obiora-saken er et slag mot rettssikkerheten til innvandrere. Det mener bistandsadvokat Abid Q. Raja som representerer de pårørende til Obiora.

Eugene Obiora
Foto: Scanpix

- Jeg mener vedtaket til Spesialenheten for politisaker gir en uakseptabel og kritikkverdig aksept av politiets maktbruk. Maktbruken i denne saken går langt utover det handlingsrommet vi kan godta at politiet skal ha.

LES: Spesialenheten henlegger Obiora-saken

Påklager til Riksadvokaten

- Vi konstaterer at man ikke har brukt de samme bevisvurderingene som er vanlig å benytte, sier Raja.

Han mener noen vitner er vektlagt mer enn andre og har vanskeligheter med å slå seg til ro med de bevisvurderinger som er gjort.

- Her har man selektivt plukket ut noe som taler til fordel for en forklaring, og dette er kritikkverdig. Spesialenheten har lagt andre bevisprinsipper til grunn enn det som er vanlig ellers i straffesaker.

Derfor har Raja, etter å ha konferert med familien til Obiora, besluttet å påklage vedtaket til Riksadvokaten.

- Familien fester lit til at Riksadvokaten vil være mer prinsippell og objektiv når politimennenes handlinger skal vurderes, sier Raja.

- En tung dag

Mange organisasjoner som jobber med diskriminering og rasisme, har overfor Raja i dag uttrykt at henleggelsen er et slag mot rettsikkerheten til mørkhudede.

- Dette er en tung dag for rettsikkerhet til mange innvandrere, sier Raja til NRK Trøndelag.