Normal

- En tung dag på skolen

Det har vært en tung og sorgfull dag på Byåsen skole i dag. I går ble to av elevene funnet døde i hjemmet sitt.

Venner foran huset der tre personer ble funnet døde

Venner la i dag ned blomster foran huset der to jenter og deres mor ble funnet død onsdag.

Foto: Ole Petter Klepp / NRK

 - Det har vært en tung og sorgfull dag. Vi fikk beskjed om at to av våre elever døde og vi har ønsket å markere dette på skolen i dag med samlingsstund med elevene. Vi har lagt vekt på å bearbeide sorgen og fortvilelsen sammen med elevene, sier rektor ved Byåsen skole, Wenche Kjellby Nesset til NRK Trøndelag.

I dag samlet venner av jentene seg foran huset og la ned blomster.

Kriseteam

Nesset forteller at skolen har lagt til rette for at elevene skal få bearbeide det som har skjedd og at et kriseteam på skolen til å ta seg av klassene til de to jentene på  som døde.

- Vi har vært samlet på de to trinnene de to jentene tilhørte og kriseteamet ble med klassekameratene og foreldre etter samlingsstunden, sier Nesset.

Tungt for alle

Det har i dag vært en alternativ skoledag for elevene ved skolen.

- Vi har prøvd å imøtekomme både barn og voksnes reaksjoner etter beste evne. Det har vært godt å være sammen i en sånn tung stund, sier Nesset.

Rektoren forteller at mange elver hadde sterke reaksjoner på det som har skjedd.

- Mange gråt på skolen i dag, sier Nesset.

Godt samarbeid

Skolen går også en tung tid i møte. Rektor forteller at de nå har et godt samarbeid med både kirke, barne- og familietjenesten og helsesøstre.

- Det vil nå gå ut et brev fra skolen hvor vi informerer om at dette apparatet finnes og at vi vil imøtekomme behovene etter hvert som de kommer, sier Nesset til NRK Trøndelag.