- En sterk opplevelse

Bilisten som først kom til åstedet på Heimdal i august, vitnet i retten i dag.

Førstemann på åstedet etter drapet vitnet i dag
Foto: Erland Knutsen / NRK

- Det tok ikke mange sekunder før jeg tenkte at dette var kriminalitet.

Det fortalte 42-åringen i retten da han forklarte seg om hvordan det var å komme først til åstedet i Ringvålveien natt til 23. august i fjor.

Mannen fortalte at han sammen med kjæresten kom kjørende mellom klokken ett og halv to natt til søndag, fra Heimdal og ut på Ringvålveien.

- Jeg kom rundt en sving, kjørte kanskje 40-50 km i timen, da jeg så en bil stå i veikanten 150 til 200 meter lengre framme.

Vitnet forteller at han så at bilen sto med lysene på, og at det virket som at dørene sto åpne.

- Jeg sakket farten og seig mot bilen, regnet med at det måtte være noe aktivitet der. Jeg kjørte ikke helt bort, jeg stoppet i god avstand og gikk rolig ut og mot bilen. Da så jeg at motoren gikk, samtidig som jeg så en person som hang ut venstre framdør med halve kroppen ut av bilen, sa Nygård om sitt første inntrykk av åstedet.

Så skader i magen

42-åringen la merke til at blinklyset på venstre side av bilen var på, samt at høyre bakdør var åpen.

- Det var ingen aktivitet, og jeg hørte ingenting. Jeg nærmet meg for og se på personen, og da så jeg at det var blodansamlinger og kraftig skade i mageregion. Jeg tenkte at dette var kriminalitet, og jeg tenkte at gjerningspersonen kunne være like i nærheten, det er et skogholt på sida. Jeg tenkte knivdrap, ikke skuddrap når jeg så det. sa vitnet.

Ringte 113

42-åringen forteller at han trakk seg tilbake mot bilen, tok opp mobiltelefonen og ringte 113 og fikk slått alarm.

- Det var en sterk opplevelse, men jeg har en jobb som gjør at jeg takler stress, så jeg tror jeg var ganske rasjonell. Det tok ikke mange minuttene før jeg varslet.

Retten får så avspilt lydklippet fra samtalen mannen hadde med AMK-sentralen.

Samtalen starter 01.22, og tråden holdes helt til politiet ankommer stedet.