Normal

- Du er verdifull!

Akkurat i dag er det den internasjonale verdensdagen for psykisk helse. Og i år er årets temaet "Egenverdig og psykisk helse".

Kast maska

- Kast maska, blir det oppfordret i anledning verdensdagen for psykisk helse. Foto: Silje Carine Kikut Moen

- Og i år vil vi oppfordre deg og meg til å være ærlige - og "kaste maska", sier prosjektleder Rikke Philippi i Verdensdagen for psykisk helse.

.- Alle mennesker har mer enn bare lykkelige øyeblikk, selv om vi får inntrykk av noen annet på for eksempel sosiale medier. Det må bli lov å ha "riper i lakken". Og jeg tror det kan bidra til en bedre hverdag å være åpne om det, seier Philippi.

Også i Trøndelag er det ei rekke arrangement i anledning verdensdagen. Fylkeskontakt Øystein Vassli i Sør-Trøndelag forteller at det er gitt støtte til mange ulike arrangement i dagene før og etter selve dagen, som er i dag den 10. oktober.

- Det er alt fra revyoppsetninger til støtte til Hip Hop-gruppa GODS - gode ord dør sist, sier Vassli, og legger til at pengene kommer fra Helsedirektoratet.

Du er verdifull - verdensdag for psykisk helse
Foto: Silje Carine Kikut Moen

Mental helse ungdom Trondheim markerte dagen i dag på sin måte. De hadde stand - og la ut små personlige lapper flere steder i byen - på benker, stoler på kafeer og busser.

- Vi skrev 38 lapper, alle med forskillig tekst. Vi ville være med å markere dagen, og samtidig glede noen, sier ett av styremedlemene i Mental helse ungdom Trondheim.

- Jeg har hørt om ei som fant en av lappene, og som ble veldig glad for det!