NRK Meny
Normal

- Drit i skolen!

Trine Haltvik er bekymret for at unge jenter og håndballtalenter ikke ofrer nok for sporten sin. Hun mener de bør «drite i skolen».

 

Trine Haltvik
Foto: Rune Petter Næss / Scanpix

– Jeg vet ikke om jentene er villige til å prioritere ting som gjør at de kommer et steg videre. Jentene stiller store krav til seg selv. De skal være best i håndball og best på skolen. Kanskje bør de «drite litt i skolen», mener Haltvik i et intervju med Dagbladet.

Byåsen-veteranen er oppgitt over at Larvik er så suverene i norsk håndball, og hun innser at ingen andre har midler til å kjøpe seg opp på Vestfold-lagets nivå.

– Det er gratis å trene. Derfor ønsker jeg større treningsvilje og bedre holdninger blant dagens unge håndballtalenter, sier Haltvik.

– Nå får man ikke håndballspillere til å stå opp klokken seks om morgenen og trene slik vi gjorde, sier veteranen til Dagbladet.

- Dypt uenig

Hun får kraftig motbør av Byåsen-treneren Oliver Jensen:

 – Det nytter ikke å «drite i skolen». Nøkkelordet er planlegging, mener han.

– Jeg er dypt uenig med de uttalelsene Trine Haltvik er kommet med om å ofre mer for håndballen og «drite litt i skolen», sier Jensen til NTB.

Han mener at utdannelse er svært viktig for dagens ungdommer som skal fungere i samfunnet også etter at idrettskarrieren er over.

– Etter min mening handler det om at spillerne må kunne disponere over den tiden de bruker til utdannelse på en annen måte. Jeg mener nok at håndballtalentene skal trene mer, og det er bare mulig dersom de får anledning til å bruke lengre tid på utdannelsen, mener Oliver Jensen.

- Totalt uakseptabelt

Han kommer selv fra Danmark og sier at det danske folketinget har vedtatt en lov som gjør det mulig for unge idrettsutøvere å bruke ekstra tid på utdannelsen sin.

– De unge og lovende danske spillerne får ro og trygghet både til å dyrke håndballen og få seg en utdannelse. Jeg mener også at en spiller med et mer nyansert syn på tilværelsen, blir en mye bedre spiller, understreker Byåsens danske trener over NTB.

Også toppidrettssjef Håvard Johansen ved Wang Toppidrett mener Haltviks uttalelser til Dagbladet er forkastelige.

– Vi har hatt både Linn-Kristin Riegelhuth og Anne Kjersti Suvdal, begge toppspillere i håndball, som elever tidligere. De har klart skolen med glans, sier Johansen i en pressemelding. Han karakteriserer Haltviks mening om «å drite litt i skolen» som totalt uakseptabel.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.