- Direktøren i Helse MN må gå

Lederen for Ambulansepersonellets Yrkesorganisasjon i Midt-Norge mener direktøren for Helse Midt-Norge må gå av som følge av ambulansesaken.

Ambulanse
Foto: Morten Rosenvinge / NRK

- Denne saken har bare en lykkelig utgang og det er at styrelederen fjerner direktøren. Det er tydelig for alle at Helse Midt-Norge ikke har den kompetansen de bør ha for å drive en så stor organisasjon, sier Jørn Terje Iversen, leder i Ambulansepersonellets Yrkesorganisasjon i Midt-Norge.

Ulik behandling

Bakgrunnen er en ekstern rapport som viser at Helse Midt-Norge gjorde en rekke feil da de tildelte kontrakter om ambulansetjenesten i fjor høst. Rapporten slår fast at firmaene som leverte anbud på ambulansetjenesten i Midt-Norge ikke ble behandlet likt og det stilles spørsmål ved om det ble valgt riktig leverandør.

Les: Flengende kritikk av anbudsrunden

- Vi er veldig fornøyde med at rapporten legger alle fakta på bordet. Det er jo en regelrett halshugging av styret og administrasjonen, mener Jørn Terje Iversen.

Har styrets tillit

Også Torgeir Dahl som er tidligere styremedlem i helseforetaket mener at direktøren må gå.

Men styreleder i Helse Midt-Norge Kolbjørn Almlid sier administrerende direktør Jan Eirik Thoresen har styrets tillit.

- Vi er opptatt av å ivareta Helse Midt-Norges interesser og direktør Thoresen har vår tillit, sier Almlid til NRK.

- Har han også din tillit torsdag ettermiddag?

- Jeg uttaler meg ikke om hypotetiske spørsmål. Vi er inne i en prosess, Thoresen har lagt fram et budskap om hvordan han stiller seg til saken. Han har lagt seg flat for de feil som er gjort og beklager det meget sterkt, han har også vist hvordan han tenker å reparere de skadene som har oppstått, sier Kolbjørn Almlid.

Les: Rydder opp i anbudene

- Når skjønte du at ambulansesaken kom til å bli vanskelig for Helse Midt-Norge?

- Da vi la ut denne saken til en ekstern gjennomgang hadde ikke jeg drømt om at det skulle bli avdekket så mange feil, sier Kolbjørn Almlid, styreleder i Helse Midt-Norge.

Les: Ambulanseselskaper krever erstatning